Årets trender inom badrumsrenovering

Det är fina trender just nu inom badrumsrenovering. Inredningen går från allt som ser ut som skogsgrönt, sobert svart, färggrant i gult, till stilrent i en nyans som är populär i år; greige – en blandning av grått och beiget som blir greige. I år ser vi tapetens återkomst i badrum och de är då en tapet som tål vatten och fukt. En annan återkomst är vinylmatta som numera inte alls är lika plastig som den gamla illa omtyckta plastmattan. Samtidigt som vi ser de färggranna badrummen i årets badrumsrenoveringar, finns det parallellt även badrum i "skandinavisk stil" där inredning och kakel och klinker går helt i vitt. Kanske med en blandning av trädetaljer och badrumsskåp i trä.

Hovås II från Nordhem, har fina rosa nyanser för badrummet. Nordhem har badkar med raka och tunna kanter, till exempel, eller med mjuka hörn. Då går våtrumsfärgen på väggarna i mjuk rosa. Eller så väljer man rosa kakel till väggarna och klinker i beige färg.

Det senaste årens trendval har varit Salvia-grönt. Varför inte välja Salvia-grön tapet? Sandberg Wallpaper har en sådan tapet Kimono. Man kan gott och väl trä halva väggen, säg en meter på höjd med en träpanel, eller kakla halva väggen och sedan tapetsera andra halvan med tapet.

Vallonia har svarta profiler av stål med glas för ett duschställ. Väggarna kan bekläs med vitt kakel för att framhäva de svarta detaljerna. Med fördel kan man välja svarta blandare, duschhandtag och svarta lister i badrummet.

Man kan faktiskt klä badrumsgolvet med vit vinylmatta från Tarkett som heter Aquarelle. Annars är italiensk klinker Carrera otroligt fint att kakla väggarna. Svedbergs har en badrumsserie i vitt med handtag i läder, och detaljer i trä. Annat som är snyggt och vitt är konststenen Terazzo från Kvänum.

När du behöver renovera badrummet

När man behöver en badrumsrenovering är det viktigt att man vet vad man gör. Att arbeta med allt som rör VVS (vatten, ventil och sanitet) måste man vara professionell för att arbetet ska bli godkänt av det hemförsäkringsbolag som du har anlitat. Skulle något hända med badrummet kan du bli utan ersättning från hemförsäkringen. Du bör endast anlita behöriga rörmokare och kaklare av våtrum och behöriga elektriker för att leda elen till badrummet. Du kan alltid googla "badrumsrenovering Järfälla", eller byta ut "Järfälla" mot den ort där du bor, så du får några förslag på hantverkare som arbetar med badrumsrenoveringar i Järfälla, till exempel. Lycka till

1 Aug 2019

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.