Blogg

RSS

Epoxigolv härdas i Göteborg

29 Sep 2022

Epoxigolv kan vara ett av alla de ämnen som härdats i Göteborg eller dess omedelbara närhet. Det behövs härdande ämnen för att epoxiharts ska smälta ihop.

När en harts ska anta ett plastliknande material behövs det en härdare. Det är ett ämne som får allt att smälta samman och bli otroligt hårt. Det hörs nästan på namnet i sig. I vilket fall handlar det om kemikalier och inte några naturnära, för människan vänliga, ämnen. Trots allt har vi skapat ett behov av att tillverka sådana användbara ämnen.

Ett mjukt och naturnära material skulle aldrig klara de påfrestningar som ett verkstadsgolv vid en industri kräver. Vad som behöver utvecklas är arbetsförfarandet när det ska tillsättas härdare i hartsen. Epoxiharts är nämligen allergiframkallande innan det har härdat. Men det blir hårdare än hårdast när det är klart, vilket sammanlagt kan ta flera veckor.

Epoxigolv från hamnstaden Göteborg

När du ska måla med epoxi ska du först se till att du stryker golvet eller den tänkta ytan med något som kallas primer. Finns det sprickor tätar du dem med epoxispackel, en speciell sorts spackel som framtagits för att det ska fungerar bra ihop med färgen. Var ytterst noga när du blandar samman bas och härdare.

För att bas och härdare ska kunna härda ihop krävs det otrolig exakthet. Proportionerna dem emellan måste vara absolut exakta. Sedan målar du ditt epoxigolv i Göteborg med största uppmärksamhet. Var varsam så att du inte kommer i kontakt med epoxifärgen innan den har härdat, på grund av den ökade allergirisk som kan uppstå. Läs vidare om epoxigolv på denna sajt: epoxigolvgöteborg.se

Nedgrävd pool – så funkar det!

27 Sep 2022

Drömmer ni också om en pool hemma på tomten? Att fixa en egen nedgrävd pool är inte krångligt. Utbudet är stort och valmöjligheterna många och prisvänliga.

Det är många som har en egen pool högst upp på önskelistan, och det är lätt att förstå varför. Med en pool kan man starta dagen med en simtur och få välbehövlig motion. Men poolen kan också bli ett eget litet paradis där hela familjen kan umgås tillsammans. En pool är en bra investering eftersom den både höjer livskvaliteten och värdet på fastigheten.

Det finns många olika pooler på marknaden. Man brukar skilja på nedgrävd pool och ovanmark-pool. En ovanmar- pool kan passa bra för den som har en bergig och ojämn tomt där det är svårt att gräva. Men vill man ha den riktiga poolkänslan ska man satsa på en nedgrävd pool.

En nedgrävd pool ger ett fint helhetsintryck

Är man intresserad av att skaffa en nedgrävd pool kan det vara bra att först fundera över poolens placering och hur stor den ska vara. Ofta blir det bäst om man anpassar poolens storlek och form efter huset, särskilt om man inte har en gigantisk tomt och kan bygga ett separat poolhus.

Det kan vara bra att anlägga poolen i anslutning till huset, och kanske även bygga ett trädäck eller lägga marksten runt omkring för att få ett vackert helhetsintryck. De företag som säljer pooler kan hjälpa till att hitta rätt pool och även se till att den kommer på plats och fungerar.

Målare i Västerås tänker på förarbetet

26 Sep 2022

När du ska måla eller tapetsera är det viktigt att göra allt på rätt sätt. Erfarna målare i Västerås lägger fokus på förarbetet vilket ger ett bra slutresultat.

Visst kan det vara väldigt roligt att måla eller tapetsera på egen hand. Men det är lätt att göra fel vilket kan leda till ett icke önskvärt resultat. Det många tyvärr missar är att lägga nog med tid på det viktiga förarbetet. Man vill ju komma igång med det roligare arbetet så fort som möjligt.

Istället för att chansa på att göra rätt kan du anlita en professionell målare. De har full kunskap om hur ett måleriarbete ska utföras för att få ett snyggt och hållbart slutresultat. Ytan som ska målas måste vara väl förberedd. Jämn, slät och ren ska den vara, vilket inte är så enkelt att fixa på egen hand.

Låt en erfaren målare i Västerås fixa jobbet

Det finns mycket man kan göra med lite målarfärg, både utvändigt och invändigt. Att sätta lite färg på en vägg eller köksluckorna är ett enkelt sätt att förnya hemmet på. En målare i Västerås kan hjälpa dig med måleri, snickeri och renovering. När du anlitar en målerifirma kan du vara säker på att jobbet blir korrekt utfört.

En professionell målerifirma tar sig an både små och stora projekt. De sätter stort fokus på det viktiga förarbetet som består av spackling, slipning och tvättning av ytorna som ska målas. Täckning av andra ytor som golv, lister och tak ingår också.

Viktigt med bra arbetsbord även i en verkstad

25 Sep 2022

Både när man arbetar på kontor och i en verkstad är ergonomi viktigt. Därför är höj- och sänkbara arbetsbord att föredra för såväl verkstad som kontor.

Verkstaden som Kent hade öppnat nischade sig på att laga alla möjliga saker. Inte elektronik, men däremot kunde det handla om att laga möbler och annat. Han hade firman hemma i sitt garage, något som passade perfekt när han hade det som en hobby vid sidan av sin fasta tjänst på banken.

Han hade alltid gillat att arbeta med händerna och förstod egentligen inte hur han hamnat bakom disken på en bank. Sakta började ryktet spridas att han lagade olika saker. Smått och stort. Så småningom hade han växt ur garaget och skaffade en lokal där han skapade en fungerande verkstad. Nästintill allt fanns, men ännu hade han inte hittat ett bra arbetsbord.

Skillnad med bra arbetsbord i egen verkstad

Han jämförde olika arbetsbord för verkstad och alltid var det något som fattades. Det var inte förrän han hittade ett företag online som han visste att det var dags att beställa. Företaget hade många olika arbetsbänkar och man kunde få dem med olika tillbehör. Perfekt för att förvara verktyg nära, men även kunna ta fram skruvar, spikar och pluggar och placera dem på en hylla över bänken.

Då slapp han springa och leta efter grejen och jobbet skulle gå fortare. Nöjd över beslutet skickade han en förfrågan via hemsidan. När han ändå höll på beställde han lite förvaring och belysning. Senare skulle han få en offert på beställningen. Tillfreds med beslutet tog han eftermiddagen ledigt för att njuta av det fina vädret.

Enkelt att sälja lastpall för den som vill

17 Sep 2022

Har ert företag lastpallar som ni inte längre har någon användning för? Man kan sälja sina gamla lastpallar till en uppköpare och på så vis tjäna en slant.

Den som har lastpallar över och som inte längre används kan sälja dessa till en uppköpare och på så vis tjäna en slant. Man behöver inte ens ordna med transport eftersom uppköparen själv kommer och hämtar upp dem. De pallar man vill sälja måste vara av standardmått. Det går alltså inte att sälja specialpallar.

Men det går att sälja EU-pallar, B-pallar, kvartspallar, mellanlägg och till och med pallkragar. Även om lastpallarna är trasiga eller defekta går det att sälja dem. Detta eftersom de kommer att kontrolleras och renoveras innan de säljs vidare till någon annan. Att sälja lastpallar är inte bara bra för plånboken, det är också bra för miljön.

Så går det till att sälja lastpall

Har man en hög med lastpallar som man vill sälja kan man enkelt boka upphämtning av dessa via telefon, mejl eller genom att fylla i ett formulär på uppköparens hemsida. Det är bra om man talar om hur många lastpallar det handlar om eftersom det då blir mycket enklare för uppköparen att planera transporten.

Lastpallarna sorteras, besiktigas och värderas sedan hos uppköparen. Detta för att se vilka lastpallar som är defekta och måste repareras. Besiktningsprotokollet får man sedan ta del av så att man ser att allt har gått rätt till. Därefter får man en summa utbetald till företagets konto.

En trygg och säker trädfällning på Värmdö

17 Sep 2022

Har du träd som är på väg att rasa, skymmer sikt eller skuggar solen? Anlita experter som kan utföra trädfällning på Värmdö på ett säkert och effektivt sätt.

Har du en tomt där träd har vuxit och skymmer sikten? Eller är du bekymrad över rötter från ett träd som står i närheten av huset? Det finns experter som kan hjälpa dig på ett erfaret och säkert sätt. Det är företag som har utbildad personal med motorsågskort, vilket är ett krav från Arbetsmiljöverket sedan 2015.

För att säkerställa att inte några elledningar eller hus skadas vid trädfällning kan en kranbil användas för en effektiv metod, sektionsfällning med kranbil. En kranbil klarar av stora träd då den når 20 meter i höjdled och 17 meter i sidled. Ett stabilt multiverktyg finns monterat på kranen för arbete på höga höjder. En gripklo med såg kan ta tag i trädets stam och plocka ner trädet – bit för bit.

Trädfällning – på egen tomt

Om du ska utföra trädfällning på Värmdö på din egen tomt är rekommendationerna:

  • – Lägg upp en långsiktig plan för trädgården. En vacker och hållbar tomt har träd av olika ålder och arter.
  • – Sjuka träd kan innebära en risk och orsaka skador om de faller. Titta på varningstecken på träden såsom döda grenar, sprickor, röta eller svampangrepp.
  • – Kontrollera trädets livskraft – kan beskärning utföras? Många arter mår bra av beskärning.
  • – Behöver trädet kapas vid marknivå? Ett träd kan sågas av till en eller ett par meter hög stubbe och bli en dekorativ detalj.
  • – Trädfällning av stora träd kan innebära en risk. Anlita endast experter.

Ta hjälp av proffs på trädfällning från detta företag istället för att göra det själv: trädfällningvärmdö.nu

Få lite färg på vardagen med en målare i Stockholm

16 Sep 2022

Visst blir man glad av att ha det lite färgglatt hemma hos sig? Fler och fler anlitar målare för att få till den perfekta färgen i sitt hem i Stockholm.

Många vill ha en förändring i sitt hem. En förändring som inte innefattar att riva ned delar av hemmet eller att kasta ut allt man har för att göra det nytt. Nej, man behöver något annat. Lite ny färg, eller lite mer färg. Kanske ska man våga lite mer? Tänka utanför ramen och testa något helt nytt? Det kan vara exakt det som behövs.

Det finns så många olika färger att välja mellan, att det nästan känns omöjligt att bestämma sig. Vill man ha en varm färg, kall färg? Eller ska man testa att blanda färger? Nu gäller det att allting blir rätt, därför tar man hjälp av en målare som har öga för allt det här.

Målaren ger en känslan man vill ha

Man kan tänka att det är enkelt att måla om själv. Ja, många saker kan man måla om själv – och ha roligt när man gör det. Men när det kommer till väggarna inne eller ute, då är det bäst att låta en målare måla. Det blir en väldigt stor skillnad på resultatet.

I Stockholm finns det många och bra målerifirmor, Sköndals Måleri är ett väldigt bra förslag. Där hittar ni målare med stor kunskap. De tar an sig olika sorters måleriarbeten, både för privatpersoner och för företag.

Det lönar sig med solceller för företag

16 Sep 2022

När det handlar om att spara in på pengar, då öppnar alla upp öronen. Vare sig det är privat eller för företag, så kan man investera i solceller som lönar sig.

Som företagare gäller det att vara smart. Man behöver få det att gå runt hela tiden och med otur kan ett felsteg förstöra väldigt mycket. Man har anställda man har ett ansvar för och såklart även för sig själv. Men det var inte riktigt så enkelt som man hade trott att ha företag, det är inte bara många bollar i luften samtidigt, det är även väldigt kostsamt.

Det säger sig självt att det kostar mer i elförbrukning på ett ställe som ständigt är aktivt. Det går liksom inte att dra ned på elen heller, för då kan man inte hålla företaget vid liv. Men en lösning på de dyra problemen behöver man hitta. En lösning som gör att företaget kan fortsätta och elen inte är lika kostsam.

En bättre investering med solceller för företag

Precis som så många andra stod de nu inför nästa steg och vilket steg skulle det vara? Att sparka några anställda och ha det lite mer begränsat? Eller göra en hel satsning och sätta in solceller till företag så elen som behövs kan användas.

Solceller blir mer och mer populärt hela tiden. Nu är det inte bara villor som har dem, utan även BRF, företag, lantbruk och så mycket mer. Där har man en chans att hålla nere på elkostnaderna genom att fånga upp solens energi.

Trädfällning ger dig den trädgård du faktiskt vill ha på Värmdö

14 Sep 2022

Trädfällning är inte lätt att klara själv. Så om du vill bli av med dina fruktträd på Värmdö bör du kalla in proffsen. Dröm om dina kommande rosor istället.

Det finns de som drömmer om en härlig äppelträdgård. En lummig plats fyllt av stammar, rotsystem och kronor. Och så finns det de som drömmer om en välskött gräsmatta med pedantiskt ansade rosenbuskar och krattade grusgångar. Om du tillhör de senare, men har fullt med träd i trädgården finns det en enkel lösning.

Fäll dem. Det finns inget som säger att du måste ha kvar de gamla äppelträden i trädgården om du inte vill ha dem där. Även om många menar att uppvuxna träd i trädgården ger känslan av idylliskt paradis. Det är din trädgård. Det är du som bestämmer.

Trädfällning kräver sin expertis – dröm om dina rosor istället

När det kommer till trädfällning kan det dock vara enklast att överlåta jobbet till någon annan. På Värmdö finns många firmor som specialiserat sig på just trädfällning, och att ta ned några äppelträd kommer inte vara någon match alls för en händig arborist.

Du kan alltså helt koncentrera dig på att designa din nya trädgård, rita kartor över grusgångarnas vindlingar och leta efter snygga kantplattor och trädgårdstomtar på internet. Dröm dig bort till en engelsk blomsterträdgård, där inte ett rosblad faller på fel ställe. Och där det absolut inte ligger en massa ruttna äpplen på gräsmattan framåt höstkanten som måste krattas upp och slängas bort. Hör av dig till detta företag för att få hjälp med trädfällning: lindstradfallning.se

Det lönar sig att anlita en målerifirma i Stockholm

12 Sep 2022

Drömmer ni om en ny färg på väggarna? Ta hjälp av rutavdraget och anlita en proffsig målerifirma i Stockholm. Då går renoveringen snabbt och smidigt.

Ny färg på väggarna är alltid roligt och man överraskas nästan alltid efteråt av hur snyggt det blev. Inte sällan frågar man sig också varför man inte målade om tidigare. Med rutavdraget kan man för en relativt låg kostnad anlita en målerifirma när man vill fräscha upp hemma. Det är snabbt, smidigt och enkelt.

Till skillnad från hemmafixaren slarvar en målerifirma aldrig med underarbetet eftersom de vet att det är själva grunden för ett lyckat slutresultat. Men det är också en nödvändighet om färgen ska hålla sig snygg länge och inte spricka eller flagna. Att anlita en professionell målerifirma är väl investerade pengar då ett bra resultat gör att även bostadens värde ökar.

Anlita en målerifirma som är certifierad

Funderar ni på att måla om hemma ska ni definitivt anlita ett måleriföretag i Stockholm. Då får ni även hjälp och råd med färgsättning om ni känner att ni behöver det. Men välj en målerifirman som är certifierad eftersom ni då kan vara säkra på att de bara använder kvalitetsstämplad färg.

Ta in kostnadsförslag från några olika måleriföretag och jämför. Titta också på deras hemsida om de är certifierade och kontrollera även detta. Sist men inte minst är det alltid viktigt att ta referenser på alla hantverkare som man anlitar. Detta gäller även när man ska anlita en målare.

Nya lekredskap lockar ny kundgrupp

9 Sep 2022

Med moderna, roliga och ändå säkra lekredskap kan man som serviceföretag profilera sig mot barnfamiljer. Det blir en extra dragkraft för att locka dem till sig.

Persgården erbjöd självplockning av bär. Hit kunde familjer komma och plocka både jordgubbar, hallon, björnbär och blåbär. På senare år hade verksamheten utökats med en gårdsbutik och ett kafé. I kaféet kunde man bland annat äta bärbuffé med mjukglass, grädde och olika tillbehör. Detta hade ökat tillströmningen av kunder ytterligare.

Nu hade de bestämt sig för att profilera sig mer mot barnfamiljerna. Därför skulle det anläggas en lekplats där barnen kunde ha roligt medan föräldrarna i lugn och ro kunde sitta och smälta fikat. För att konceptet verkligen skulle bli lockande ville de ha något mer än bara de gamla vanliga gungorna och rutschkanorna.

Säkra och roliga lekredskap

Därför vände de sig till ett företag som erbjöd nya och moderna lekredskap. Företagets representant kom ut till gården för att titta på förutsättningarna. Han var genast med på noterna. Här skulle det byggas en spännande och modern lekplats med den allra roligaste utrustningen. Det skulle finnas lekredskap som passade både stora och små.

Naturligtvis var det också väldigt viktigt med säkerheten. Det skulle finnas utrustning som kändes utmanande för de små men som ändå var utformad så att det inte fanns någon risk för att de skadade sig. Naturligtvis var de på företaget experter på att göra detta. Det diskuterades klätterställningar och studsmattor och mycket annat. Gårdens ägare kunde knappt bärga sig till det var dags för invigning.

Lekplatsutrustning där barnen leker tryggt i sin vilda lek

8 Sep 2022

Vill ni kunna erbjuda barnen en säker lek? Trots att barn leker vilt, så blir det säkrare om man har lekplatsutrustning av hög kvalité som de kan vara på.

Barnens lycka som skiner igenom när man säger ‘’Idag ska vi till parken’’. Energin som redan var hög, blev plötsligt ännu högre. När man har ett barn som har mycket energi och inte riktigt koll på sig själv, så innebär det ofta lite skador. Det är något lilla Emil har vant sig vid, men trots det blir han ledsen.

För att inte tala om hur det känns i pappas hjärta när man ser det. Emil vet om att om han bara leker lite lugnare, så kommer han också sluta att skada sig. Men ibland verkar det som allt man säger går in genom ena örat och sen ut genom det andra lika snabbt igen.

Viktigt med bra lekplatsutrustning

Som förälder vill man skydda sina barn från allt. Helst av allt hade man varit den som själv tagit smärtan de får när de skadar sig. Men man kan inte skydda dem från allt. Barn ska få vara barn och det kan ibland innebära några fall vid vild lek. Det man kan göra, är att välja en lekpark där de har säker lekplatsutrustning.

För den som ska installera en ny lekpark så går det att hitta en bra leverantör av lekplatsutrustning. En lekplats där barn som Emil kan busa vilt men ändå tryggt. Det är vad barn förtjänar att få göra.

Målare i Stockholm hjälper dig att trivas

6 Sep 2022

Anlita skickliga målare i Stockholm för ett professionellt arbete. Oavsett om du är ute efter lantlig idyll eller industriell känsla kan en målare hjälpa dig.

Det är viktigt att trivas i sitt hem. För vissa är det viktigt att hemmet är färgglatt och inspirerande, medan andra föredrar enfärgat och rogivande. Oavsett hur du vill bo så är det viktigt att ditt hem är trivsamt för just dig. Det behöver inte krävas mycket för att förändra ditt hem. Ett par nya gardiner, prydnadskuddar i en annan färg eller en uppiggande fondvägg.

Kanske har du köpt ny bostad och behöver hjälp att få den precis efter dina önskemål, eller så önskar du fräscha upp en befintlig bostad? Med relativt små medel kan du förändra hela ditt hem. Anlita en målare i Stockholm för professionellt hantverk och mångårig erfarenhet.

Målare väcker din bostad till liv

Med lite färg förändras allt. En gammalt kök kan kännas som nytt med lite färg på köksluckorna och ett tråkigt vardagsrum kan förändras till lyxig lounge med hjälp av några penseldrag. Att måla om är ett billigare och mer miljövänligt sätt att förändra sitt hem, istället för en totalrenovering. Slitna spegeldörrar kan få ett helt nytt liv och verkligen bli hemmets stjärna och tråkiga lister kan med lite färg rama in rummet på ett nytt och spännande sätt.

När du anlitar målare i Stockholm får du inte bara ett fackmannamässigt jobb, utan även tips och råd kring vilken sorts färg du bör använda och vilken kulör som passar ditt hem. Du kan anlita proffs för både små och stora arbeten och du kan även konsultera målare angående färgsättning i hela huset, eller vilken som är den mest miljövänliga färgen på marknaden.

← Äldre inlägg

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.