Blogg

Planera inte någonting utan en arkitekt i Stockholm

6 okt 2021

Ingenting byggs utan planering. Där har arkitekten den viktigaste rollen i förberedelserna. Försäkra dig om att du hittat en pålitlig arkitekt i Stockholm till ditt nästa byggprojekt.

Vad gör man egentligen om man har talang för att rita och teckna samt drömmer stort? Blir arkitekt, förstås. Bara tänk dig vilka möjligheter du skulle kunna ha som arkitekt i Stockholm. Du skulle kunna rita exakt vilka hus du vill och se dem förverkligas ett efter ett.

Ja, eller åtminstone i den bästa av världar. Du vore fortfarande begränsad av resurser och budgetar, men i teorin. I teorin skulle du verkligen kunna leka Simcity, fast i verkligheten. Tids nog kanske du faktiskt kan komma dit. Om du jobbar hårt nog och är tålmodig så kommer du kanske bli den mest eftertraktade advokaten i hela huvudstaden.

En arkitekt hämtar inspiration från andra

Det finns många stora och mäktiga byggnader runtom i världen som du kan hämta inspiration från. Som till exempel operahuset i Sydney. Det ser nästan ut som det är gömt i snäckskal. Det var Jørn Utzon som låg bakom den unika designen på byggnaden. Där och då var han en ganska okänd arkitekt, men efter succén med Sydneys operahus är han ett namn på alla arkitekters läppar.

Du behöver inte känna något tvivel på att du kan nå lika långt. En dag är det kanske du som får det prestigefyllda uppdraget att rita det nya operahuset i Stockholm. Oavsett hur stora drömmar du har lär du definitivt alltid ha jobb. Det behövs alltid nya fastigheter och bostäder. Någon måste rita upp hur de ska se ut. Det jobbet kan bli ditt.

För en arkitekt hänger allting ihop

Alla kan förr eller senare behöva en arkitekt. Som till exempel när du får för dig att bygga ett nytt hus. Det är inte bara att samla ihop brädor och börja spika upp väggarna. Allting måste planeras. Yta, antal rum, var ledningar och rör ska gå och hur allting helt enkelt ska hänga ihop. Det kräver någon som kan se detaljer, helhet och inte minst sammanhang.

Uppdraget som arkitekt ska inte underskattas. Inte vem som helst kan bli arkitekt. Det kräver fem års utbildning på en teknisk högskola. Till exempel inredningsarkitekter kan dock få sin examen redan efter tre år. Hur som helst, om du anställer en arkitekt vet du åtminstone att det är en person med gedigen utbildning. Mer om arkitekter på denna hemsida: arkitektstockholm.biz

Att renovera badrum i Nyköping är inte för alla

14 sep 2021

Ett badrum ska vara mer än ett simpelt våtutrymme. Det ska vara fräscht och dessutom gärna lova lite lyx. Att renovera badrum i Nyköping är ett stort projekt som ska lämnas till proffsen.

Vi tillbringar en hel del kvalitetstid i våra badrum. Många verkar vara där orimligt lång tid. Det beror på att det är ett av vardagens bästa tillfällen och ställen att stjäla till sig lite ensamtid och att pusta ut. Givetvis fungerar det bäst då badrummet inte luktar mögel och andas 70-tal.

Badrummet är också ett av de projekt som är värt att lägga lite extra tid och pengar på, tillsammans med köket. Det är inget som kan ordnas på en eftermiddag av farbror Ove, hur pigg han än verkar på saken. Försåvitt han inte är rörmokare och snickare förstås. Ditt badrum måste fungera.

Det är viktigt med våtrumsintyg när du ska renovera badrum

Ditt försäkringsbolag har vissa fördomar och ibland är det inte riktigt fördomar utan ren sanning. Försäkringsbolag vill att yrkespersoner gör jobbet när du ska renovera badrum. Endast med rätt material och teknik får du ett våtrumsintyg utfärdat. Har du ett sådant i handen ler ditt försäkringsbolag sitt soligaste leende.

Ett nytt badrum är härligt. Kakel och klinker eller våtrumsmatta? Nytt badrumsporslin. Golvvärme om du vill. Du sätter ribban och firman du väljer ska leverera. Badrummet ska hålla i åratal och bli din bästa vrå. När det är klart låser du dörren och tappar upp ett varmt och lyxigt bad. Aaaah. Läs mer om badrumsrenovering på denna sida: renoverabadrumnyköping.se/

Dränering i Stockholm, ingen fukt i huset

11 sep 2021

Fukt har en tendens att smyga sig på. När den lyckas få fäste sprider den sig snabbt. Många hus har idag fukt i huset, att åtgärda det kan vara kostsamt. Om man inte gör en dränering i Stockholm.

Man gör allt för att ta hand om sitt hus. Ge de bästa förutsättningarna att hålla länge och hålla sig fräscht. En del hus är så fina så man kan inte gissa att de är över hundra år gamla. För att hålla dem fräscha och slippa exempelvis fuktskador behöver man göra en dränering. Det gör man av anledningen att leda bort fukt. Istället för att fukten ska få fäste på huset, kommer den inte alls dit. Fukt sprider sig snabbt och förstör även en hel del. Det kan leda till stora problem och för den delen också stora kostnader. Att göra en dränering blir mer lönsamt i längden.

Anlita experter på dränering

Vem som helst gör inte en dränering. Denna ska göras av experterna, de som verkligen kan det. Det krävs stora maskiner för att göra en dränering, allt detta har företaget du anlitar. Det kan komma att påverka trädgårdens utseende något. Men det fixar man enkelt genom att till exempel göra en gång eller något annat fint där över. När man anlitar ett företag att göra det kan man även ha rätt till ROT-avdrag, vilket hjälper till att hålla nere kostnaden. Anlita aldrig någon svart för att göra en dränering, skulle något gå fel får ni ingen hjälp eller ersättning för det. Mer om dränering på denna webbsida: stockholmdränering.se/

På jakt efter rätt golvslipning i Stockholm

23 jul 2021

Är du på jakt efter ett företag som kan utföra golvslipning i Stockholm? Ett företag som kan förvandla ditt gamla, slitna golv till ett nytt och fräscht? Och utan att damma ner hela bostaden?

Har du anlitat ett företag som slipar golv förut? Är det länge sedan, men du minns fortfarande hur du hade damm i lägenheten i månader efteråt? Nu är det dags att slipa golv igen, och du har dragit dig i det längsta. Men då var då och nu är nu. Idag använder de flesta företag som arbetar med golvslipning i Stockholm maskiner som har en dammsugare ansluten.

Du behöver varken täcka så som du gjort förut, eller rengöra efteråt som förut. Det innebär också att det går mycket snabbare att komma från oslipat till slipat och behandlat golv.

Golvslipning som ett proffs

När du anlitar ett företag för att slipa ditt golv så är det några punkter som du ska tänka på. Du ska först och främst anlita ett företag som är duktiga på att slipa den typ av golv som du har. Vill du slippa täcka och städa så ska du anlita någon som har en maskin med dammsugare i.

Är du fortfarande osäker på om det är rätt företag för dig? Då kan du be om en offert och även referensobjekt eller referenser. Du kan även vara lyhörd när ni går igenom projektet, så att det känns bra och att ni kommer att få ett gott samarbete.

Sov tryggt om natten

5 maj 2021

Oro och ångest är något många människor kämpar med dagligen. Rädsla för vad livet kan ta och ge. Såg man hur en brand tog ett helt hus dagen innan, då går man säkert och oroar sig över det.

Det sista man vill är att det ska börja brinna. Bränder sprider sig så otroligt snabbt. I Sverige finns det dessutom många äldre trähus som är bebodda. Fattar det eld i dessa går det väldigt snabbt. Som alla redan vet, en brand kan sluta i en dödlig utgång. Därför är det viktigt att man gör det man kan för att skydda sig och sin familj. Man kan skapa trygghet med brandskyddsmålning. Detta är en speciell färg man målar på väggen. Om det börjar brinna så börjar den skumma. Det gör att det blir svårare för branden att sprida sig då både rök och eld bromsas. När det kommer till bränder så handlar det ofta om sekunder. Med en bra brandsäkring får man mer tid på sig och chansen att alla tar sig ut är större.

Låt proffsen installera

Man hör ju själv hur livsviktigt detta ämne är. Då förstår man också snabbt att det inte är något för den okunnige att göra själv. Brandskyddet behöver utföras ordentligt för att det verkligen ska hjälpa. Gör ni det själva och det blir fel kan ni tro att ni har en säkerhet som inte existerar. Det finns företag som arbetar med detta. De har olika lösningar på brandsäkringar, tveka inte att ta kontakt med dem.

Det är få elarbeten som man själv får göra

7 apr 2021

Att själv utföra elarbeten i hemmet är strängt förbjudet. Felaktiga installationer kan orsaka både brand och dödsfall. På sin höjd får man skruva i en glödlampa eller byta en trasig propp.

De flesta elarbeten och elinstallationer måste utföras av en behörig elektriker. Det är bara enklare saker som att byta glödlampa eller laga en sladdströmbrytare som man får göra. Och det bara om man är helt säker på hur man gör. Vid minsta tveksamhet ska man även då anlita en elektriker. Anledningen till detta är att el är komplicerade saker som är förenligt med dödsfara om något går fel. Varje år händer det att hus brinner ner på grund av felaktiga och egenhändigt dragna elledningar. Men det händer också att kablar och apparater blir strömförande, vilket kan få förödande konsekvenser.

Anlita en behörig elektriker

Vill man ha fler eluttag i köket eller montera en lampa på uppfarten till huset ska man anlita en behörig elektriker. Detta för att säkerställa att elarbetet ska bli korrekt utfört, men också för att hemförsäkringen ska gälla. De flesta elektriker åtar sig både små och stora uppdrag men det kan vara bra att ta in offerter från några olika företag och jämföra priser. Företaget man väljer att anlita ska givetvis ha F-skattsedel och även kunna lämna referenser från tidigare uppdragsgivare. Sedan skriver man ett ordentligt avtal med den elektriker som man väljer att anlita. Där ska det stå vad som ska göras, slutpris och även när arbetet ska vara färdigt för slutbesiktning. Läs mer om elektriker på denna sida: elektrikerstockholm.nu

Förnya din balkong

20 mar 2021

En balkong kan vara många saker. Den kan vara ett bullrigt, blött blåshål där man förvarar skräp. Eller så kan den vara ett skönt och elegant litet uterum med tak och glasfönster. Vad väljer du?

Allt fler väljer att låta glasa in sina balkonger. Varför? Det finns kanske lika många anledningar till det som det finns människor! Men en stor anledning här hos oss är nog det svenska klimatet. Vårt land är vackert och kärt men det är inte ofta soligt och torrt.

En inglasad balkong är något helt annat än en balkong som saknar väggar och tak. På en inglasad balkong hålls den goa värmen kvar långt längre än en normalsvensk säsong. Med tak och inglasning slipper man kalla vindar och regn på tvären. Det går att använda filtar och möbler med tygöverdrag. Det är en helt annan känsla.

Den utökade bostadsytan

En balkong utan inglasning går visst att använda även den. Bara inte med samma kvalitet och lika ofta. En inglasad balkong kan du inreda som en förlängning av ditt vardagsrum. Flytta ut krukväxterna! De trivs bra i värmen på balkongen och passar bra ihop med utemöblerna och textilierna du redan har placerat där.

Blir det för varmt när den obligatoriska värmeböljan - sommarhalvårets enda - anländer? Inga problem. Moderna inglasade balkonger fungerar antingen med vikfönster eller ett skjutsystem. Du behöver inte oroa dig. Ta med dig morgonkoppen kaffe ut och njut av tystnad, vindstilla, och av att kunna kika ogenerat på omgivningarna, och få bättre livskvalitet med inglasad balkong. Mer info på denna hemsida: balkonginglasninguppsala.se

Det nya huset

17 mar 2021

Ingenting är så viktigt som det egna hemmet. Det är vår borg, vår tillflykt, vår plats för vila och gemenskap. Det är värt mer än vi tror. Att dessutom börja från grunden är en upplevelse.

Det är inte alla som ens en enda gång under livet får uppleva känslan. Det är inte heller alla som är intresserade. Men de som är det har en otrolig resa framför sig. För dig som vill finns mycket att upptäcka och att utforska. Från början till slut. Vi talar om att bygga hus.

Alla behöver ett hem. Alla vill ha en trygg och varm plats där man inte är observerad och bedömd. Där du förvarar dina ägodelar och där du sover de flesta nätter. Där du lagar mat och där du umgås. Där du kan ge blanka sjutton i att umgås också, för den delen.

En process och en resa

Om du inte är en ovanligt ovanlig person bygger du inte ditt hus själv och med dina egna händer. Du står troligtvis inte heller för ritningarna eller detaljplaneringen. Däremot kommer du att vara inblandad i varenda liten detalj och ha inflytande över allt. Materialval, läge och disponering av ytor. Men - du behöver en partner.

Ingen vill bygga hus utan professionell hjälp. Ett husbygge innebär ett antal olika moment, praktiska och administrativa. Att göra saker i rätt ordning och att tänka rätt gör att chanserna att få det exakt som man vill ökar betydligt. Att välja rätt partner är första steget till drömhuset. Läs mer om husbygge på denna hemsida: byggahusstockholm.org

Anlita hjälp med din byggstädning

3 feb 2021

Under ett bygge blir det mycket bråte som ska slängas och kan vara riktigt smutsigt från spån och damm. Då kan det vara skönt att anlita hjälp med byggstädningen så det blir lättare att arbeta.

När man utför ett bygge så kan det vara skönt att som byggfirma ta hjälp med städningen eftersom det annars kan bli mycket smuts och bråte som blir liggandes. Och anlitar man hjälp med sin byggstädning så slipper man sätta någon från sin arbetsstyrka på att städa och kan istället använda den tiden till bygget. Behöver man hjälp med att utföra en byggstädning i Stockholm så finns det duktiga aktörer inom städbranschen i staden.

När skräp och bråte blir liggandes i och utanför bygget så kan det bli farligt eftersom man kan trilla över saker som ligger och skräpar. Så att städa regelbundet under tiden för bygget ger en högre säkerhet för de anställda och de kan känna sig tryggare på arbetet. Det är också skönt att bli av med dammet som bildas under bygget och de anställda får bättre luft att arbeta i.

Slutstädning

Om man har utfört regelbunden byggstädning under arbetets gång så kommer det bli lättare att genomföra slutstädningen. Det är viktigt att slutstädningen håller hög kvalitet eftersom det senare ska göras en besiktning som man vill ska bli godkänd.

Om man anlitar hjälp med byggstädning så kommer arbetet att flyta på bra och alla anställda kan känna sig trygga på arbetsplatsen, så det är en väl värd investering för byggföretaget.

Hur ofta behöver man renovera badrummet?

29 jan 2021

En badrumsrenovering är ofta ganska så omfattande och kräver mycket planering. Man måste även vara noga med att anlita rätt hantverkare. Men hur ofta behöver man renovera badrummet?

Generellt säger man att ett badrum behöver renoveras ungefär vart tjugonde år. Men det kan också behöva ske tidigare, då det som avgör egentligen beror på hur pass slitet det är, och vilka slags material man använt tidigare. En familj på fyra personer sliter så klart ut ett badrum snabbare än ett singelhushåll.

För att förlänga livslängden och förebygga fuktskador kan man underhålla fogarna mellan kakelplattorna och lägga nya. Att också ha som vana att torka kaklet torrt efter att man har duschat hjälper mycket. Men man ska helst inte vänta för länge med badrumsrenoveringen då tätskiktet i alla badrum förr eller senare slutar fungera.

Anlita alltid våtrumscertifierade hantverkare

Genom att renovera innan fuktskadorna uppstår behöver renoveringen inte bli lika omfattande och man spar också pengar. Men det är viktigt att de hantverkare man anlitar har utbildning och är certifierade för våtrumsarbeten, annars kommer inte försäkringen att gälla om det skulle uppstå problem.

Det går också att spara tid och pengar vid badrumsrenovering i Upplands Väsby genom att välja ett byggföretag som erbjuder totalentreprenad. Då säkerställer byggföretaget att certifierade kakelsättare, elektriker, vvs-tekniker med flera, används i de olika momenten. Man behöver alltså bara skriva kontrakt med byggfirman och inte med flera olika hantverkare. Men innan man väljer byggföretag kan det vara bra att ta in offerter och referenser från ett par olika aktörer.

Så får man sitt drömbadrum

27 jan 2021

Badrummet är ett av hemmets viktigaste rum. Där får vi rå om oss själva och kanske är det just därför det är så många som drömmer om ett lite lyxigare badrum. Men hur får man sitt drömbadrum?

Nyckeln till ett perfekt badrum stavas planering. Man måste ha koll på hur man vill att det färdiga resultatet ska se ut, samtidigt som man ska ha en ungefärlig budget. Badrumsinredning och material finns i alla möjliga prisklasser och det är lätt att kostnaderna springer iväg om man inte från början har koll.

En snäv budget behöver inte betyda ett trist badrum. Man kan välja att lägga mer pengar på ett badkar eller kranar och duschmunstycke, om man istället väljer bort det handmålade kaklet. På nätet och i inredningstidningar kan man få inspiration till vilken stil man vill ha på badrummet. Det är också bra att göra en lista över vad som är viktigast med rummet. Är det ett lyxigt badkar, förvaring eller att få in en tvättmaskin?

Anlita en certifierad byggfirma

Ett badrum ska man helst inte renovera själv eftersom det är viktigt att tätskikten blir ordentligt gjorda. Som privatperson kan man använda sig av rot-avdraget och få ner arbetskostnaden något. Då en badrumsrenovering kräver flera olika slags hantverkare brukar det löna sig att anlita ett byggföretag med totalentreprenad. Men företaget man anlitar måste vara specialiserat på badrumsrenovering eftersom det krävs särskilda certifikat för vissa moment. Anlitar man fel hantverkare kan det innebära att man inte får ersättning från försäkringsbolaget om en vattenläcka skulle uppstå. Läs mer om badrumsrenovering på denna hemsida: badrumsrenoveringbotkyrka.se

Rätt elektriker för jobbet

27 jan 2021

Att hitta rätt man för rätt plats kan ibland vara svårt. Men det betyder inte att det inte går. Genom personliga rekommendationer och sökning på internet finner du den rätte elektrikern.

Om man har ett stort projekt på gång där hemma så kommer man att behöva hjälp från både hantverkare, elektriker och kanske även en del andra entreprenörer. Då är det bäst att man gör lite efterforskningar innan arbetet påbörjas. Genom rekommendationer från andra så går det att få tag i rätt elektriker eller hantverkare för just dig och ditt projekt. Elarbeten får man inte göra själv. Behöver du hjälp av en kunnig och erfaren elektriker i Uppsala för att dra om elen i hela huset eller kanske bara för installation av något?

Bra service till förmånligt pris

Ja det är väl vad man strävar efter när man letar arbetskraft, bra och gedigen service av kunniga elektriker men till ett pris som inte gör hål i plånboken. Genom enkla sökningar på nätet kan man finna en elektriker som passar in på alla ens önskemål. Självklart vill man ha ett väl utfört jobb, men för den sakens skull behöver inte plånboken lida, eller hur? När du funnit en elektriker som kan hjälpa dig med det du behöver, så be om att få en offert så att du inte får några eventuella överraskningar längs vägens gång när det gäller priset. Självklart kan det uppstå kostnader under arbetets gång, men det ska elektrikern alltid informera dig om och ta beslut om tillsammans med dig.

Renovera ditt badrum efter din smak

22 jan 2021

Vill du göra en badrumsrenovering och få badrummet exakt så som du drömt om? Genom att göra en renovering har du alla möjligheter att få till det som du vill, vare sig den är stor eller liten.

De finns de som vill göra en total förändring i badrummet, ändra om på allt. Byta golv, få ny färg på väggarna, flytta badkaret, med mera. Detta är helt möjligt att göra, fast inte själv. Man behöver hjälp från hantverkare som är behöriga för våtrumsarbeten och proffsiga inom badrumsrenovering. Vet man inte exakt hur man vill ha det kan man hitta inspiration på internet, och tar man hjälp med renoveringen kan även hantverkarna bistå med inspiration. De som arbetar med det är ofta uppdaterade om de senaste trenderna. De kommer att göra allt för att göra jobbet enligt dina önskemål.

Klinkers, klinkers, mera klinkers

Vad har du för material i ditt badrum? Allt mer och mer blir det populärt med klinkers i badrummet. Det är inte så konstigt, eftersom det är fint och fräscht att se på. Dessutom passar det alldeles utmärkt i badrummet. Skulle man tappa vatten på golvet torkar man enkelt upp det utan att någon skada sker med det. Klinikers passar för både golv och väggar. Man kan även ha olika färger och göra olika mönster med det, så låt fantasin flöda. Det kan vara bra att ta hjälp av en som kan lägga kliniker. Det är en del förarbete med det för att få det resultat man önskar. Läs mer om badrumsrenovering på denna hemsida: badrumsrenoveringdanderyd.com

När ni står inför en badrumsrenovering

11 jan 2021

Det är inte alltid självvalt att renovera badrummet där hemma. Det är heller inte helt enkelt att bo kvar hemma under tiden badrummet renoveras. Hur löser ni er uppgradering rent praktiskt?

Att ha ett helt nyrenoverat, modernt och fräscht badrum är det nog många som drömmer om. Själva projektet badrumsrenovering är det dock många som drar sig för. Bor ni i en villa med flera badrum eller toaletter är det inte fullt lika störande som i ett litet boende med enbart ett badrum. Kanske har ni en gemensam toalett eller dusch i källaren?

Ibland är oturen framme och en olycka gör att ni tvingas renovera badrummet oplanerat. Det kan vara en vattenläcka eller en besiktning som visar på fukt och mögel bakom mattor eller klinker. Om badrummet blir utdömt får ni bara finna er i att bo mitt i en renovering alternativt flytta ut temporärt.

Efteråt kanske det var mödan värt

Om ni tvingas bo hos svärföräldrarna i några veckor upp till ett par månader känns livet kanske extra tufft. Eller så har ni turen att få husrum hos era bästa vänner så livet blir en lycklig fest. Oavsett vilket är det alltid magiskt att få flytta hem igen och dessutom till ett helt nyrenoverat badrum.

Vad har ni att förvänta er, vad har ni valt att kosta på er? Att få stänga dörren om sig i ett helt nytt och vackert badrum är en ljuvlig känsla. Med risk för att du aldrig vill lämna det nya fina badrummet igen. Läs mer om badrumsrenovering här: badrumsrenoveringsolna.nu

Vattenläcka i badrummet

30 nov 2020

Upptäckten att man har en läcka i badrummet sätter igång en massa känslor. En av de första brukar vara förtvivlan. Då får man ta några djupa andetag. Det är inte så farligt som man tror.

Anledningen till att man inser att det är läckage någonstans är oftast fuktskador. Har man tur är det en läcka som syns snabbt. Är det ett långsamt läckage kan det visa sig först när mögellukt eller synliga fuktrosor breder ut sig i tak eller på väggar. Då kan det bli fråga om en mer grundläggande renovering.

Oavsett hur det visar sig så krävs det att man tar sig in till rören för att laga eller byta ut dem. Varför inte passa på att skaffa ett helt nytt badrum när man ändå kanske måste riva upp väggar och/eller golv?

Passa på att göra nytt badrum

Det kanske ändå är dags att slänga ut den gamla toan och det uråldriga handfatet. Byta ut badkaret mot en modern och fräsch dusch. Visst vore det lite härligt att lägga in den där golvvärmen som man så länge har suktat efter, så att man slipper att frysa fötterna av sig under de nattliga besöken på toa?

Vid närmare eftertanke, visst ska badkaret ut men inte för att göra plats för duschen utan för att ge plats för ett massagebadkar? Tänk att komma hem efter en lång arbetsdag och lägga sig i ett varmt bad. Så varför fundera? Ta bara kontakt med ett företag som kan renovera badrum i Göteborg eller var man nu bor.

← Äldre inlägg

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.