Blogg

Hitta ett arkitektritat attefallshus i Stockholm

20 jan 2022

För den som behöver extra plats men inte vill flytta från villan i Stockholm kan ett attefallshus vara en bra lösning. Utbudet av olika attefallshus är stort och det kan vara svårt att välja.

Att bygga ett attefallshus på tomten kan vara en bra lösning för den som behöver mer plats och som inte vill flytta. Det är också mer ekonomiskt än att flytta men barnen slipper även att byta skola. Dessutom behövs det inget bygglov för ett attefallshus, och det går hyfsat snabbt att få det på plats då många av de modeller som finns på marknaden är lätta att montera. Men det kan vara bra att satsa på ett hus av bättre kvalitet och som smälter fint in med de övriga byggnaderna så att det blir en helhet. Men också materialval och praktiska funktioner är viktiga val att göra för att attefallshuset ska bli som man önskar och fungerar att använda.

Viktigt att man jämför olika tillverkares attefallshus med varandra

Det finns många tillverkare av attefallshus att välja mellan men alla erbjuder de små hus som är mellan tjugofem och trettio kvadratmeter. Det kan därför vara bra att kolla runt bland de tillverkare som finns innan man bestämmer sig. Jämför pris, material, arkitektur och funktion. Vill man kunna bruka det även under de kallare månaderna måste huset även vara välisolerat och med bra fönster. Vissa tillverkare har även olika tillval, vilket gör att det går att få ett attefallshus som har allt det man önskar. Läs mer om attefallshus på den här hemsidan: https://www.attefallshusstockholm.nu/

Arbeta säkert från byggställningar i Stockholm

23 dec 2021

Med hjälp av byggställningar i Stockholm kan du stå även på de högre höjderna och arbeta säkert. Alla behöver kunna arbeta tryggt utan att riskera att skada sig. Rätt redskap gör det möjligt.

En del arbeten kräver att man arbetar från höjd. Att arbeta från höjd är inte helt enkelt, både med att man inte står på fast mark och att det ofta trots det är tunga saker som ska lyftas. Man behöver dessutom kunna röra sig flexibelt. Ska du exempelvis renovera ett hus passar det alldeles utmärkt att använda sig av byggnadsställningar. På dessa står du stadigt och kan arbeta. Du kan ta med dig det du behöver upp på ställningen och sätta dit det i din takt. Du behöver inte stå och kämpa för att hålla balansen, för på byggnadsställningen kommer det att gå bra.

Byggställning i rätt storlek

Det finns byggnadsställningar i olika storlekar och höjder. Det beror såklart på vilket du behöver. Med byggnadsställningen kan du stå säkert samtidigt som du utför ett jobb på en lite högre höjd. Du kan både köpa och hyra byggnadsställningar. Letar du efter byggnadsställningar i Stockholm så finns det gott om olika alternativ att välja mellan. Kolla vad de erbjuder och om de kan hjälpa till med leverans och även uppställningen av dem. Grunden till säkerhet är såklart att byggnadsställningen också står som den ska. Så har du inte satt upp en innan är det smart att ta hjälp med det så allt blir rätt direkt.

Golvslipning i Göteborg utan stress

17 nov 2021

För att undvika stress bär man ibland ta kunnigt folk till hjälp. Detta gäller i synnerhet när man ska slipa golv. Anlita ett golvslipningsföretag i Göteborg och få ett lyckat resultat.

Det kan bli lite tokigt om man ska slipa golv och inte kan. För det första får man inte vara stressad, och för det andra bör man ha stor vana och skicklighet. Annars är risken stor att man slipar ojämnt och förstör golvet. Då får man i alla fall anlita en golvslipare för att rätta till det hela, och det kan bli dyrt i slutändan. Slipar man ner för mycket på ett parkettgolv måste man lägga ett nytt. Ett furugolv är massivt och då kan man slipa ner mycket mer. Men det måste fortfarande vara jämnt slipat.

Bekymmerslöst att anlita proffs

En golvslipning görs bäst i en tom lägenhet, innan man flyttar in. Då är det inga möbler som ska flyttas undan och man har hela, fria ytor att jobba med. Om det gäller en liten renovering i en lägenhet man har bott i länge, får man ta besväret att tömma rummet för att komma åt att slipa. Däremot behöver man inte vara rädd för slipdamm, för det sugs in direkt i en modern slipmaskin. Anlita yrkesfolk på ett golvslipningsföretag i Göteborg, så får du ett proffsigt resultat som du kommer att vara stolt över under lång tid framåt. Vissa procedurer får man inte slarva med, och kvalitetsjobb lönar sig i längden. Då får man anlita kunnigt folk för jobbet.

Målare i Stockholm får oväntat kul på jobbet

7 nov 2021

Har du målat in dig i ett hörn? Vänta inte på att färgen ska torka. Kliv ut genom rummet och ring in en professionell målare i Stockholm i stället. Det kommer i alla fall att bli en kul historia.

Det är inte lätt att hålla koll på alla detaljer som glad amatör. Alltid är det något du glömmer tänka på. Som hur du ska ta dig ut ur rummet igen. Kanske står du just nu i läsande stund och ser ut över ett blött nymålat golv som skiljer dig och dörröppningen? Känns det som om du kan ta det i ett hopp? Kanske bara sätta ned foten en liten gång på vägen? Försök inte ens. Du kommer bara halka omkull och sprattla runt i färgen med hela kroppen på golvet. Välj den värdiga vägen och ge upp istället. Promenera ut ur rummet med rak rygg och färgade skosulor och ring efter hjälp.

Gör en målare glad redan idag

Kanske kommer målaren tycka synd om dig nog mycket för att ge dig rabatt på arbetet. För det här kommer bli årets roligaste historia, både för dig och målaren du anlitar. Och inget är väl bättre än att skänka glädje till någon på en trist vanlig arbetsdag? Många målare i Stockholm träffar ofta sura kunder, så se till att möta hantverkaren med ett leende i dörren. Han eller hon är trots allt där för att hjälpa dig ur en riktig knipa. Nu är det ju fler golv som behöver målas.

En rivningsfirma i Stockholm är proffs på att riva

5 nov 2021

Är det dags för dig att riva någonting? Tänk på att en rivning kan damma och vara farlig att genomföra. För en säker rivning, ta hjälp av en rivningsfirma i Stockholm som har stora kunskaper.

Ibland är det små och ibland är det stora projekt som ska rivas. Det är viktigt att tänka på att det kan krävas rivningslov om det gäller inom detaljplanerat område. Det är vanligt med rivning i kök och badrum när det är renovering på gång. Du kanske har tröttnat på ditt nuvarande gamla kök och vill sätta in ett nytt och fräscht. Att riva köket kan innebära mycket irriterande damm och högar med rivningsmassor. Det är en god idé att låta en rivningsfirma sköta rivningen så går det snabbt och blir mer dammfritt än om du gör det själv. Rivningsfirman arbetar så dammfritt som möjligt och gör det yttersta för minimal påverkan i övriga rum. Rivningsmassorna tar de hand om efterhand som arbetet genomförs.

Se till att rivningen är säker – anlita en rivningsfirma

En rivningsfirma utför rivning av allt från små projekt till rivning av hela hus och annan infrastruktur. Det krävs goda kunskaper för en säker rivning och äldre byggnader kan innehålla skadliga material som asbest eller PCB. Det kan hända olyckor om du river utan att ha kunskaper om byggnadskonstruktion med mera. Skador kan komma på både personer och byggnader. Anlitar du en rivningsfirma kan du vara trygg med att rivningen sker säkert och att inga olyckor sker. Läs mer om rivning på denna hemsida: https://www.rivningsfirmastockholm.se/

Bra att veta när du ska slipa golv i Stockholm

25 okt 2021

Slipa golv i Stockholm låter som en riktigt bra idé. Det har ingen större betydelse om det är du som ska vara den som slipar golv eller om det är du som vill ha ditt golv slipat. Det blir bra för alla.

Slipade golv är något av det vackraste som finns i både nya och gamla hus eller lägenheter. Det är ett naturmaterial som de flesta människor tål och uppskattar att gå omkring på med bara fötter. Det blir alltså något i ditt hem som är skönt för både öga och fotsula. Att slipa ditt golv som du går på i Stockholm verkar vara en riktigt bra investering för din framtid och ditt välmående.

Slipa golv kräver att du vet lite om hur materialet fungerar

När du vill kunna slipa golvet i Stockholm är det bra att känna till hur de olika träslagen fungerar och vad de har för egenskaper. Det finns några speciellt bra träslag som passar till golv. Bok är ett av dessa. Det är ett ljust och hårt träslag, möjligen lite känsligt för häftiga temperaturväxlingar och kan vara lite vanskligt att lägga in på ställen i huset där det utsätts för än värme och än kyla och fukt. Lönn är en annat golv som är populärt, det kan med fördel användas som parkett. Ask har vackra ådringar och är ett riktigt tåligt träslag. Sist men inte minst har du ek som är en klassiker. Både hårt och vackert.

Bättre pris på golvslipning i Stockholm än golvläggning

24 okt 2021

Hur mycket kostade ditt golv när du en gång i tiden köpte det? Byt inte golv i onödan. Om det är dags att fixa till golvet så kan du spara pengar genom att ta reda på pris på golvslipning i Stockholm.

Att köpa ett snyggt golv är inte billigt, och ännu dyrare är det ofta ifall det är ett gediget trägolv. Men det stannar inte där, för du ska också ha någon som ska lägga golvet, köpa in underlagsmaterial, skaffa lister och även ha en ytbehandling som ska köpas och påföras. I vissa fall kan ett golv vara kvar i mer än hundra år, men i andra fall kan golvet redan efter några år börja se repigt och trist ut. Eller så har du tröttnat på färgen på ditt golv och vill ha en annan färg. Istället för att börja titta på golv så kan du leta upp pris på golvslipning i Stockholm. En åtgärd som gör att du kan behålla ditt golv, och samtidigt få ett nytt golv.

Golvslipning som sparar pengar

Det som är klokt när du köper gedigna golv är att du också kan förnya dem genom en golvslipning då och då. Med tiden slits alla golv, så du hade ändå till sist fått byta ut såväl mattor som laminat och klinker. Men nu får du bekvämligheten i att behålla golvet samtidigt som du kan välja och vraka gällande behandlingar och färg till ditt nya golv, som är gammalt.

Planera inte någonting utan en arkitekt i Stockholm

6 okt 2021

Ingenting byggs utan planering. Där har arkitekten den viktigaste rollen i förberedelserna. Försäkra dig om att du hittat en pålitlig arkitekt i Stockholm till ditt nästa byggprojekt.

Vad gör man egentligen om man har talang för att rita och teckna samt drömmer stort? Blir arkitekt, förstås. Bara tänk dig vilka möjligheter du skulle kunna ha som arkitekt i Stockholm. Du skulle kunna rita exakt vilka hus du vill och se dem förverkligas ett efter ett.

Ja, eller åtminstone i den bästa av världar. Du vore fortfarande begränsad av resurser och budgetar, men i teorin. I teorin skulle du verkligen kunna leka Simcity, fast i verkligheten. Tids nog kanske du faktiskt kan komma dit. Om du jobbar hårt nog och är tålmodig så kommer du kanske bli den mest eftertraktade advokaten i hela huvudstaden.

En arkitekt hämtar inspiration från andra

Det finns många stora och mäktiga byggnader runtom i världen som du kan hämta inspiration från. Som till exempel operahuset i Sydney. Det ser nästan ut som det är gömt i snäckskal. Det var Jørn Utzon som låg bakom den unika designen på byggnaden. Där och då var han en ganska okänd arkitekt, men efter succén med Sydneys operahus är han ett namn på alla arkitekters läppar.

Du behöver inte känna något tvivel på att du kan nå lika långt. En dag är det kanske du som får det prestigefyllda uppdraget att rita det nya operahuset i Stockholm. Oavsett hur stora drömmar du har lär du definitivt alltid ha jobb. Det behövs alltid nya fastigheter och bostäder. Någon måste rita upp hur de ska se ut. Det jobbet kan bli ditt.

För en arkitekt hänger allting ihop

Alla kan förr eller senare behöva en arkitekt. Som till exempel när du får för dig att bygga ett nytt hus. Det är inte bara att samla ihop brädor och börja spika upp väggarna. Allting måste planeras. Yta, antal rum, var ledningar och rör ska gå och hur allting helt enkelt ska hänga ihop. Det kräver någon som kan se detaljer, helhet och inte minst sammanhang.

Uppdraget som arkitekt ska inte underskattas. Inte vem som helst kan bli arkitekt. Det kräver fem års utbildning på en teknisk högskola. Till exempel inredningsarkitekter kan dock få sin examen redan efter tre år. Hur som helst, om du anställer en arkitekt vet du åtminstone att det är en person med gedigen utbildning. Mer om arkitekter på denna hemsida: arkitektstockholm.biz

Att renovera badrum i Nyköping är inte för alla

14 sep 2021

Ett badrum ska vara mer än ett simpelt våtutrymme. Det ska vara fräscht och dessutom gärna lova lite lyx. Att renovera badrum i Nyköping är ett stort projekt som ska lämnas till proffsen.

Vi tillbringar en hel del kvalitetstid i våra badrum. Många verkar vara där orimligt lång tid. Det beror på att det är ett av vardagens bästa tillfällen och ställen att stjäla till sig lite ensamtid och att pusta ut. Givetvis fungerar det bäst då badrummet inte luktar mögel och andas 70-tal.

Badrummet är också ett av de projekt som är värt att lägga lite extra tid och pengar på, tillsammans med köket. Det är inget som kan ordnas på en eftermiddag av farbror Ove, hur pigg han än verkar på saken. Försåvitt han inte är rörmokare och snickare förstås. Ditt badrum måste fungera.

Det är viktigt med våtrumsintyg när du ska renovera badrum

Ditt försäkringsbolag har vissa fördomar och ibland är det inte riktigt fördomar utan ren sanning. Försäkringsbolag vill att yrkespersoner gör jobbet när du ska renovera badrum. Endast med rätt material och teknik får du ett våtrumsintyg utfärdat. Har du ett sådant i handen ler ditt försäkringsbolag sitt soligaste leende.

Ett nytt badrum är härligt. Kakel och klinker eller våtrumsmatta? Nytt badrumsporslin. Golvvärme om du vill. Du sätter ribban och firman du väljer ska leverera. Badrummet ska hålla i åratal och bli din bästa vrå. När det är klart låser du dörren och tappar upp ett varmt och lyxigt bad. Aaaah. Läs mer om badrumsrenovering på denna sida: renoverabadrumnyköping.se/

Dränering i Stockholm, ingen fukt i huset

11 sep 2021

Fukt har en tendens att smyga sig på. När den lyckas få fäste sprider den sig snabbt. Många hus har idag fukt i huset, att åtgärda det kan vara kostsamt. Om man inte gör en dränering i Stockholm.

Man gör allt för att ta hand om sitt hus. Ge de bästa förutsättningarna att hålla länge och hålla sig fräscht. En del hus är så fina så man kan inte gissa att de är över hundra år gamla. För att hålla dem fräscha och slippa exempelvis fuktskador behöver man göra en dränering. Det gör man av anledningen att leda bort fukt. Istället för att fukten ska få fäste på huset, kommer den inte alls dit. Fukt sprider sig snabbt och förstör även en hel del. Det kan leda till stora problem och för den delen också stora kostnader. Att göra en dränering blir mer lönsamt i längden.

Anlita experter på dränering

Vem som helst gör inte en dränering. Denna ska göras av experterna, de som verkligen kan det. Det krävs stora maskiner för att göra en dränering, allt detta har företaget du anlitar. Det kan komma att påverka trädgårdens utseende något. Men det fixar man enkelt genom att till exempel göra en gång eller något annat fint där över. När man anlitar ett företag att göra det kan man även ha rätt till ROT-avdrag, vilket hjälper till att hålla nere kostnaden. Anlita aldrig någon svart för att göra en dränering, skulle något gå fel får ni ingen hjälp eller ersättning för det. Mer om dränering på denna webbsida: stockholmdränering.se/

På jakt efter rätt golvslipning i Stockholm

23 jul 2021

Är du på jakt efter ett företag som kan utföra golvslipning i Stockholm? Ett företag som kan förvandla ditt gamla, slitna golv till ett nytt och fräscht? Och utan att damma ner hela bostaden?

Har du anlitat ett företag som slipar golv förut? Är det länge sedan, men du minns fortfarande hur du hade damm i lägenheten i månader efteråt? Nu är det dags att slipa golv igen, och du har dragit dig i det längsta. Men då var då och nu är nu. Idag använder de flesta företag som arbetar med golvslipning i Stockholm maskiner som har en dammsugare ansluten.

Du behöver varken täcka så som du gjort förut, eller rengöra efteråt som förut. Det innebär också att det går mycket snabbare att komma från oslipat till slipat och behandlat golv.

Golvslipning som ett proffs

När du anlitar ett företag för att slipa ditt golv så är det några punkter som du ska tänka på. Du ska först och främst anlita ett företag som är duktiga på att slipa den typ av golv som du har. Vill du slippa täcka och städa så ska du anlita någon som har en maskin med dammsugare i.

Är du fortfarande osäker på om det är rätt företag för dig? Då kan du be om en offert och även referensobjekt eller referenser. Du kan även vara lyhörd när ni går igenom projektet, så att det känns bra och att ni kommer att få ett gott samarbete.

Sov tryggt om natten

5 maj 2021

Oro och ångest är något många människor kämpar med dagligen. Rädsla för vad livet kan ta och ge. Såg man hur en brand tog ett helt hus dagen innan, då går man säkert och oroar sig över det.

Det sista man vill är att det ska börja brinna. Bränder sprider sig så otroligt snabbt. I Sverige finns det dessutom många äldre trähus som är bebodda. Fattar det eld i dessa går det väldigt snabbt. Som alla redan vet, en brand kan sluta i en dödlig utgång. Därför är det viktigt att man gör det man kan för att skydda sig och sin familj. Man kan skapa trygghet med brandskyddsmålning. Detta är en speciell färg man målar på väggen. Om det börjar brinna så börjar den skumma. Det gör att det blir svårare för branden att sprida sig då både rök och eld bromsas. När det kommer till bränder så handlar det ofta om sekunder. Med en bra brandsäkring får man mer tid på sig och chansen att alla tar sig ut är större.

Låt proffsen installera

Man hör ju själv hur livsviktigt detta ämne är. Då förstår man också snabbt att det inte är något för den okunnige att göra själv. Brandskyddet behöver utföras ordentligt för att det verkligen ska hjälpa. Gör ni det själva och det blir fel kan ni tro att ni har en säkerhet som inte existerar. Det finns företag som arbetar med detta. De har olika lösningar på brandsäkringar, tveka inte att ta kontakt med dem.

Det är få elarbeten som man själv får göra

7 apr 2021

Att själv utföra elarbeten i hemmet är strängt förbjudet. Felaktiga installationer kan orsaka både brand och dödsfall. På sin höjd får man skruva i en glödlampa eller byta en trasig propp.

De flesta elarbeten och elinstallationer måste utföras av en behörig elektriker. Det är bara enklare saker som att byta glödlampa eller laga en sladdströmbrytare som man får göra. Och det bara om man är helt säker på hur man gör. Vid minsta tveksamhet ska man även då anlita en elektriker. Anledningen till detta är att el är komplicerade saker som är förenligt med dödsfara om något går fel. Varje år händer det att hus brinner ner på grund av felaktiga och egenhändigt dragna elledningar. Men det händer också att kablar och apparater blir strömförande, vilket kan få förödande konsekvenser.

Anlita en behörig elektriker

Vill man ha fler eluttag i köket eller montera en lampa på uppfarten till huset ska man anlita en behörig elektriker. Detta för att säkerställa att elarbetet ska bli korrekt utfört, men också för att hemförsäkringen ska gälla. De flesta elektriker åtar sig både små och stora uppdrag men det kan vara bra att ta in offerter från några olika företag och jämföra priser. Företaget man väljer att anlita ska givetvis ha F-skattsedel och även kunna lämna referenser från tidigare uppdragsgivare. Sedan skriver man ett ordentligt avtal med den elektriker som man väljer att anlita. Där ska det stå vad som ska göras, slutpris och även när arbetet ska vara färdigt för slutbesiktning. Läs mer om elektriker på denna sida: elektrikerstockholm.nu

Förnya din balkong

20 mar 2021

En balkong kan vara många saker. Den kan vara ett bullrigt, blött blåshål där man förvarar skräp. Eller så kan den vara ett skönt och elegant litet uterum med tak och glasfönster. Vad väljer du?

Allt fler väljer att låta glasa in sina balkonger. Varför? Det finns kanske lika många anledningar till det som det finns människor! Men en stor anledning här hos oss är nog det svenska klimatet. Vårt land är vackert och kärt men det är inte ofta soligt och torrt.

En inglasad balkong är något helt annat än en balkong som saknar väggar och tak. På en inglasad balkong hålls den goa värmen kvar långt längre än en normalsvensk säsong. Med tak och inglasning slipper man kalla vindar och regn på tvären. Det går att använda filtar och möbler med tygöverdrag. Det är en helt annan känsla.

Den utökade bostadsytan

En balkong utan inglasning går visst att använda även den. Bara inte med samma kvalitet och lika ofta. En inglasad balkong kan du inreda som en förlängning av ditt vardagsrum. Flytta ut krukväxterna! De trivs bra i värmen på balkongen och passar bra ihop med utemöblerna och textilierna du redan har placerat där.

Blir det för varmt när den obligatoriska värmeböljan - sommarhalvårets enda - anländer? Inga problem. Moderna inglasade balkonger fungerar antingen med vikfönster eller ett skjutsystem. Du behöver inte oroa dig. Ta med dig morgonkoppen kaffe ut och njut av tystnad, vindstilla, och av att kunna kika ogenerat på omgivningarna, och få bättre livskvalitet med inglasad balkong. Mer info på denna hemsida: balkonginglasninguppsala.se

Det nya huset

17 mar 2021

Ingenting är så viktigt som det egna hemmet. Det är vår borg, vår tillflykt, vår plats för vila och gemenskap. Det är värt mer än vi tror. Att dessutom börja från grunden är en upplevelse.

Det är inte alla som ens en enda gång under livet får uppleva känslan. Det är inte heller alla som är intresserade. Men de som är det har en otrolig resa framför sig. För dig som vill finns mycket att upptäcka och att utforska. Från början till slut. Vi talar om att bygga hus.

Alla behöver ett hem. Alla vill ha en trygg och varm plats där man inte är observerad och bedömd. Där du förvarar dina ägodelar och där du sover de flesta nätter. Där du lagar mat och där du umgås. Där du kan ge blanka sjutton i att umgås också, för den delen.

En process och en resa

Om du inte är en ovanligt ovanlig person bygger du inte ditt hus själv och med dina egna händer. Du står troligtvis inte heller för ritningarna eller detaljplaneringen. Däremot kommer du att vara inblandad i varenda liten detalj och ha inflytande över allt. Materialval, läge och disponering av ytor. Men - du behöver en partner.

Ingen vill bygga hus utan professionell hjälp. Ett husbygge innebär ett antal olika moment, praktiska och administrativa. Att göra saker i rätt ordning och att tänka rätt gör att chanserna att få det exakt som man vill ökar betydligt. Att välja rätt partner är första steget till drömhuset. Läs mer om husbygge på denna hemsida: byggahusstockholm.org

← Äldre inlägg

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.