Blogg

RSS

Så får man en bra taksäkerhet

25 Mar 2023

Som fastighetsägare ansvarar man för husets taksäkerhet. Det innebär att man måste se till att de som utför olika arbeten på taket har en säker arbetsmiljö.

Snöskottare, takläggare, sotare och alla andra som måste utföra olika typer av arbeten uppe på ett tak måste kunna vistas där säkert. Som fastighetsägare är man ensam ansvarig för att taksäkerheten fungerar på ett tillfredsställande sätt. Att strunta i taksäkerheten för att spara pengar är en dålig idé eftersom detta i stället leder till att man får betala sanktionsavgifter.

Det finns företag som är specialiserade på taksäkerhet för både stora och små fastigheter. När de installerar säkerhetsanordningar tar de hänsyn till byggnaden och takets utformning. För vissa fastighetsägare räcker det med en rejäl takstege medan andra kan behöva glidskydd, snörasskydd, ankarpunkt, takräcken med mera.

Taksäkerhet med garanti

Som fastighetsägare är man inte bara ansvarig för taksäkerheten på taket. De människor som under vintertid rör sig i nära anslutning till fastigheten måste kunna göra detta utan att träffas av nedfallande snö. Detta gör man bäst genom att låta montera snörasskydd men det kan även vara bra att ha ett avtal med en firma som kan komma och skotta taket vid behov.

Vill man se över fastighetens taksäkerhet ska man ta hjälp av ett seriöst företag som lämnar garanti på sina produkter och sitt arbete. Vanligtvis kommer de först ut på ett kostnadsfritt besök för att titta på taket och göra en bedömning. Därefter får man förslag på olika taksäkerhetslösningar ihop med en offert.

Balkonginglasning Stockholm - välj rätt företag

24 Mar 2023

En balkonginglasning i Stockholm handlar om en ganska rejäl investering att ta. Det gäller oavsett om man vill glasa in balkongen som privatperson eller om man gör det som BRF och tillsammans med sina grannar. Det handlar dessutom om ett ganska stort projekt.

Ser man till en BRF och en balkonginglasning i Stockholm i flera olika fastigheter så handlar det om ett arbete som tar tid - och som också ställer höga krav på ett säkert utförande. Allt detta leder oss till vikten av att välja rätt partner för jobbet.

Vill du glasa in balkong i Stockholm så måste du också se till att göra jobbet innan. Du ska - tillsammans med din BRF - se till att ta in så många anbud som möjligt och se till att träffa företagen som kan tänka sig att göra jobbet. Det kommer att vara lockande att välja det billigaste priset, men här är rådet att vara lite mer restriktiv just där.

Kvalitet är viktigare än priset

Priset är viktigt - självklart - men det handlar också om att en balkonginglasning i Stockholm ska vara säker, hållbar och att den ska kunna ske effektivt. Det är nästan alltid bättre att välja en firma som har kapacitet nog att leverera ett effektivt jobb och betala lite mer pengar för detta.

En annan viktig fråga gällande val av företag handlar om kunskap. Ni kommer att behöva ansöka om ett bygglov hos Byggnadsnämnden och det handlar då om en ganska långdragen historia där ansökan måste vara komplett för att ni ska ha en chans. Genom att ta professionell hjälp med utformningen av er bygglovsansökan och få exempelvis skalenliga, professionella ritningar och en lösning som ligger i linje med fastighetens stil och arkitektur så har ni en större chans att få ett bygglov - och detta utan att ärendet riskerar att hamna i någon byråkratisk långbänk.

Att glasa in balkong i Stockholm ger enorma mervärden - en förlängd säsong, bättre isolering, dämpning mot buller och oljud, ett extra utrymme för förvaring och en värdeökning på bostaden. Det förutsätter dock att arbetet sker på ett fackmannamässigt sätt. Om inte - ja, då kan snabbt de initiala fördelarna förvandlas till nackdelar och en massa framtida kostnader. Välj rätt företag!

Tur att det finns låssmed i Järfälla

18 Mar 2023

Ibland är oturen framme när man minst anar det. Det är då man är glad att det finns en låssmed i Järfälla som kan öppna huset så man inte behöver sova ute.

Eva kände hur paniken steg inombords. Hon hade redan känt igenom alla fickorna i både byxor och jacka. Nu rotade hon, alltmer desperat, runt i handväskan. Till slut vände hon upp och ned på den och tömde ut hela innehållet på farstutrappen. En massa saker som hon helt hade glömt av att hon hade i väskan uppenbarade sig. Men husnycklarna lyste med sin frånvaro.

Hur hade hon kunnat bli av med dem? Det var helt obegripligt, men också obestridligt, att de var borta. Nu stod hon alltså, efter en lång arbetsdag, med matkassarna utanför sitt eget hem i Järfälla och kunde inte komma in. Och hennes man var på tjänsteresa i USA så det fanns ingen annan som kunde låsa upp.

Låssmeden hade journummer

Motvilligt plockade Eva upp mobiltelefonen som låg bland allt annat innehåll från hennes handväska, på trappen. Hon googlade för att se om det fanns någon låssmed i Järfälla. Det gjorde det faktiskt! Lite tur i oturen hade hon ändå. Firman hade till och med ett journummer man kunde ringa om det var efter kontorstid.

Efter några signaler svarade någon som presenterade sig som Kent. Jo, han skulle absolut kunna komma och hjälpa henne in i sitt eget hus. Det skulle bara ta honom 15 minuter att komma dit. Eva pustade ut. Nu slapp hon i alla fall tillbringa natten i lusthuset.

Hjälp med asbestsanering i Stockholm

7 Mar 2023

Asbest användes förr i byggnadsmaterial och ska man renovera en äldre fastighet kan man behöva göra en asbestsanering. Här är några råd till er i Stockholm.

Asbest användes flitigt i olika typer av byggnadsmaterial ända fram till 80-talet då det totalförbjöds. Detta efter att man hade kommit på att de små partiklar som frigörs när man arbetar med materialet är starkt cancerframkallande. Asbest är alltså inte farligt så länge man inte rör det. Men ska man renovera eller riva en fastighet måste man, om där finns asbest, först utföra en sanering.

Det kan vara svårt att själv bedöma om det finns asbest då det används i både isolering, golvlim och kakelfog med mera. Det säkraste är att anlita ett företag som är specialiserade på asbestsanering och rivning. Då får man även hjälp med att frakta bort och deponera den farliga asbesten på ett korrekt sätt.

Så går en asbestsanering till

Ska man anlita någon för asbestsanering i Stockholm ska man vara noga med att kontrollera att företaget är certifierat. Det krävs nämligen särskild kunskap för att kunna handskas med asbest på ett säkert sätt. De som utför saneringen måste även bära skyddskläder och andningsmasker. Det gäller också att skydda allmänheten runt omkring.

Därför måste rummen som innehåller asbest först kapslas in för att inte asbestpartiklar ska spridas i luften och läcka ut. Det byggmaterial som innehåller asbest måste sedan försiktigt packas ner i slutna behållare som tydligt märks med sitt innehåll. Hur mycket en asbestsanering kostar beror vanligtvis på omfattningen av arbetet. Det bästa är att ta in offerter från några olika företag.

Betonghåltagning användbar i Stockholm

25 Feb 2023

Det blir mer och mer modernt att önska en öppen planlösning i husen. För att göra detta möjligt kan man ta hjälp med betonghåltagning av företag i Stockholm.

Huset de köpt för fem år sedan var en gammal byggnad från sextiotalet. Rummen var ganska små och istället för ett stort kök med matplats fanns ett kök och en matsal. Fia hade länge gått och klurat på om det skulle vara möjligt att öppna upp mellan flera rum på nedervåningen. Men hur var väggarna bärande?

Efter att ha haft en diskussion på jobbet om just detta hade hon fått svaret. En kollega hade rivit ner en vägg hemma och tagit hjälp av ett företag som gjorde vad som kallades betonghåltagning. Då gjorde det inget om väggar var bärande för de visste hur man ordnade det genom att stärka upp väggen.

Betonghåltagning på agendan

Fia hade berättat för maken vad hon lärt och de bestämde sig för att ta kontakt med ett företag som gjorde betonghåltagning i Stockholm. Det gjorde de redan nästa dag och fick en tid bokad när en hantverkare skulle komma över och se om deras önskemål kunde uppfyllas av företagets tjänster.

De fick besked om att de kunde riva väggen mellan köket och matsalen. Dessutom fanns det möjlighet att göra likadant med väggen ut till vardagsrummet. Då skulle de kunna konversera med eventuella gäster medan de stod och lagade mat. Paret gillade idén och beslutade att ta steget att äntligen öppna upp på nedervåningen.

Att anlita målare i Göteborg

18 Feb 2023

Förr eller senare behöver hemmet fräschas upp. Ska man välja tapet eller färg – och vilken? Att anlita en målare i Göteborg hjälper dig att ta rätt beslut.

Smak har vi alla. Det är bara det att man ofta tycker att andras smak inte är riktigt så fin som ens egen. Varianten “jag såg den finaste tapeten hos kändis x och nu måste jag skaffa exakt samma” är något som också förekommer. Inget är egentligen fel. Det är ditt hem och det är du som ska trivas där.

Att bara fundera en stund innan man shoppar loss är däremot aldrig fel heller. Dina tapeter eller din väggfärg ska förhoppningsvis hålla i många år. Hur fort tror man att man tröttnar på en speciell och modern variant? De eventuella barnen har kanske inte så många år kvar då de älskar barnsliga tapetmönster?

En målare kan ge dig råd

Självklart vill alla att allt ska bli rätt första gången. Både typ av tapet, färgen och hur jobbet utförs. Att börja i rätt ände innebär att ta kontakt med målare i Göteborg för gratis besök och lika kostnadsfri offert. Det finns mycket att lära av proffsen även när du vet vad du vill ha.

Yrkespersoner har daglig erfarenhet av att måla och tapetsera. De vet vilken färg som fungerar och de har med sig korrekta redskap därtill. Det tar dem bråkdelen av den tid du själv skulle lagt att få jobbet färdigt. Och – ärligt talat – det blir bra mycket snyggare. På målarengöteborg.nu kan du läsa mer om att anlita en målare.

Tips till dig som vill köpa tjänsten golvslipning i Nacka

14 Feb 2023

Golvslipning i Nacka bör utföras av en seriös golvslipare som vet att man inte kan slipa om ett parkettgolv hur många gånger som helst. Be om goda referenser.

En slipad golvslipare kan förvandla ditt gamla repiga parkettgolv till en skinande upplevelse. För det är nämligen vad ett riktigt vackert golv är: en upplevelse. Men kom ihåg att en parkett inte överlever hur många golvslipningar som helst.

När du beställer tjänsten golvslipning från en firma som erbjuder just det, bör du vara noggrann med att låta dem inspektera golvet innan de sätter igång och slipar. Särskilt om du flyttat in i en lägenhet eller villa och inte vet hur många gånger de tidigare ägarna slipat om golvet. Det är viktigt att inte slipa ett parkettgolv för tunt, eftersom golvet inte håller för det.

Golvslipning av parkett – inte hur många gånger som helst

Om du eftersöker golvslipning i Nacka gör du klokt i att leta efter en golvslipare med goda rekommendationer. Särskilt om det gäller ett golv du är rädd om. Du ska inte välja någon som påstår att ett parkettgolv ALLTID går att slipa om – för det är faktiskt inte sant.

Kanske har någon av dina vänner nyligen slipat om sin parkett med gott resultat? Då bör du självklart be att få numret till firman som utförde arbetet. Du kan också begära in offerter från olika firmor som erbjuder golvslipning. Kom bara ihåg att billigast inte alltid är bäst. Och att det är dyrt att behöva lägga in en helt ny parkett om den gamla slipats för tunn.

Takläggare som lägger hållbara papptak i Göteborg

7 Feb 2023

Papptak är snygga och praktiska. Jämför man med andra taktyper är de också billiga. Här kommer några tips till er som vill lägga papptak på huset i Göteborg.

Länge användes papptak bara på garage, uthus och sommarstugor. Men så är det inte längre. Nu lägger man papptak även på stora arkitektritade villor men även på hus med mer traditionell stil. Det beror säkerligen på att dagens papptak är av bättre kvalitet och håller längre. Men även på att papptak är prisvärda och mycket billigare än andra tak.

Takpapp finns inte bara i svart utan även i kulörer som grönt och tegelrött. Vill man lägga papptak på sin villa eller sitt fritidshus ska man ta hjälp av en takläggare som är specialiserad på att lägga just papptak. Då får man ett tak av papp som är helt jämnt och som håller mycket längre.

Därför är papptak billigare att lägga

Anledningen till att papptak är mycket billigare än andra taktyper är att det går snabbt att lägga vilket gör att arbetskostnaden blir relativt låg. Det är bara att rulla ut materialet till skillnad från ett tak av tegel där varje takpanna måste läggas på plats en och en.

Takpapp är också ett billigt och prisvärt material, även om hållbarheten inte är lika lång som för andra takmaterial. Hur mycket ett papptak kostar beror på hur stor takytan är och hur lång tid det tar att lägga taket. Har taket genomföringar som skorsten och takfönster måste man vara extra noggrann vilket gör att det tar längre tid och kostar mer.

En ventilationsfirma i Stockholm hjälper dig att få fräschare luft

3 Feb 2023

För att få en god inomhusmiljö behövs det bra ventilation. Du kan låta en ventilationsfirma i Stockholm se över ventilationen i ditt hem eller på kontoret.

Merparten av vår tid tillbringar vi inomhus, och där vill vi givetvis att luften vi andas är ren och fräsch. Det gäller såväl hemma, på kontoret, i skolan och i offentliga miljöer. För att du ska kunna andas frisk och hälsosam luft inomhus krävs det en bra ventilation. Unken och dålig luft gör varken människor eller djur glada.

Du kan låta en ventilationsfirma i Stockholm se över din ventilation och hjälpa dig med att installera ett effektivt ventilationssystem. En bra ventilation är viktigt av ett flertal skäl. Du minskar till exempel risken för allergier och andra sjukdomar. Det ger dig också möjligheten att reglera inomhustemperaturen på ett bra sätt.

Låt en ventilationsfirma fixa hälsosammare luft

En ventilationsfirma i Stockholm är specialiserad på installation av effektiva ventilationssystem. Det gäller ventilation åt privatpersoner, företag, bostadsrättsföreningar samt åt alla andra som vill ha fräschare luft inomhus. Du har förmodligen själv känt någon gång att dålig luft inomhus kan ge huvudvärk eller trötthet. Så behöver det inte vara då det finns många effektiva ventilationssystem att tillgå.

Ventilation består av olika samverkande parametrar, som till exempel luftflöde, luftkvalitet och temperatur. De krävs erfarenhet, kunskap och bra mätutrustning för att hitta rätt ventilationssystem. När du anlitar en ventilationsfirma får du hjälp att hitta rätt ventilationslösning som passar perfekt för den aktuella lokalen.

Brandtätning - för ett komplett skydd

27 Jan 2023

En byggnad är långt ifrån homogen. De olika rummen, de olika materialen och de olika detaljer som finns inuti en byggnad gör att den kan delas in i olika zoner. Detta är en viktig kunskap att ha i samband med att man exempelvis bygger nytt och vill säkra en fastighet från exempelvis bränder.

Genom brandtätning så kan man skapa en helhet där exempelvis en brand inte sprider sig och tar sig fram genom olika svagheter i ett existerande brandskydd.

Brandtätning blir en viktig del i att skapa en kedja utan några svaga länkar och där varje rum och enskild del av en byggnad blir mer motståndskraftig. I slutändan är brandtätning, baserat på detta, dels en rejäl investering i den egna säkerheten och dels något som, i allra högsta grad, kan rädda både liv och materiella värden.

Är det möjligt att genomföra en brandtätning i ett äldre hus?

Brandtätning blir alltid billigast om den direkt genomförs i samband med att en byggnad börjar byggas. Men, därmed inte sagt att man inte i efterhand kan genomföra en brandtätning och genom detta skapa en större säkerhet. Jobbet blir lite mer kostsamt och tidskrävande, men det är ändå fullt möjligt - och rekommenderat - att göra.

Faktum är att det är långt ifrån ovanligt att se att äldre byggnader åtgärdas på detta sätt. Något som är en direkt följd av att behoven ändras. Vissa saker kanske slutas att användas till förmån för nya installationer och i samband med att dessa sätts på plats så kan man också genomföra en brandtätning. Ska du exempelvis dra nya vattenledningar eller koppla in exempelvis fiber i huset så är detta också ett ypperligt läge att genomföra en brandtätning.

Ta professionell hjälp med brandtätning

Viktigt är emellertid att man inser att det är ett projekt som sköts av proffs. Du ska själv undvika detta - då effekten kommer att bli sämre, eller helt utebli - och istället anlita ett företag inom brandskydd för både professionell rådgivning och för själva utförandet.

En brandtätning är - tillsammans med exempelvis en brandskyddsmålning - exempel på riktigt bra preventiva åtgärder att genomföra för att skydda både sig själv och byggnaden mot en brand.

Platsbyggd eldstad i Stockholm

26 Jan 2023

När man förr i tiden skulle värma upp sina hem med ved så var det en platsbyggd eldstad som man byggde i Stockholm. Något som många väljer att ha även idag.

Det enklaste och billigaste inom kaminer idag, är att köpa en fristående kamin som man bara tar hem och kopplar in. Detta förstås med hjälp av någon kunnig person men det är ändå snabbt att göra. Men om man är ute efter en större pjäs, som dessutom kommer att trona med sitt gedigna utseende, då är det en platsbyggd eldstad som man ska satsa på.

En eldstad är något som tar en mycket stor del av ett rum och gör att det verkligen blir en centerpiece i en bostad i Stockholm. Det är även en värmekälla som man kan få precis som man önskar sig, såväl gällande utformning som storlek och färg. Och det gör att eldstaden numera har fått sin återkomst i allt fler hem och stilar.

Eldstad i olika stilar i Stockholm

När man ska montera en eldstad i Stockholm så kan man göra på olika sätt. Det är en platsbyggd eldstad, men hur man bygger den kan variera. I vissa fall kan man ta byggstenar och göra eldstaden som man vill, för att sedan putsa den och installera en insats till eldningen.

Men det finns även färdiga eldstäder som man får hem i monteringsbara delar. Ett enklare sätt att skapa en eldstad på, då man även får instruktioner för hur kaminen ska byggas ihop och hur den sedan kommer se ut och fungera.

Linjemålning - säkerhet och ordning i ett

23 Jan 2023

Linjemålning har väldigt många olika användningsområden och kan användas i olika typer av sammanhang. Det som man mest förknippar med linjemålning är bilkörning och det faktum att alla linjer som finns hjälper oss med allt från att hålla avstånd, undvika farliga omkörningar, hålla rätt hastigheter samt att se var exempelvis övergångsställen, cykelvägar och vägrenen finns.

Linjemålning på exempelvis motorvägen fyller en extremt viktig funktion i Sveriges höga ambitioner vad gäller trafiksäkerhet och i att minska på antalet olyckor. Det handlar om många mil av väg och det handlar om ett enormt slitage - vilket gör att linjemålning dels måste ske regelbundet och dels också planeras i förväg så att ingen riskerar att göra sig illa.

Att fler och fler städer också ställer om och försöker göra cyklar och fotgängare till en större del av trafiken är även det något som ytterst påverkar linjemålningsföretag som idag har bråda dagar med att skapa exempelvis nya cykelvägar samt gångvägar.

Vanligt på lekparker och parkeringsplatser

I övrigt så kan man även se andra områden där linjemålning gör skillnad. Idag så finns en negativ trend vad gäller barns hälsa och där exempelvis rörelsen sällan kommer på det naturliga sätt som förr skedde. Barn idag är mer stillasittande och i kombination med en allt sämre kost så skapas enorma problem för framtiden.

Genom att använda linjemålning på skolgårdar och i lekparker så kan man skapa inbjudande platser där både rörelse och fantasi kan eggas. Det är ett enkelt, men effektivt, sätt att få barnen att släppa skärm och istället släppa loss sina egna kroppar.

Vanligt är även att man använder sig av linjemålning i syfte att skapa ordning och reda på exempelvis större parkeringsplatser. Har man tydliga markeringar och rutor att ställa bilen i så kan man också komma undan irritation, olyckor och samtidigt också optimera hela ytan.

Takläggare Göteborg - viktigt att tänka på

10 Jan 2023

Dags att byta tak på villan i Göteborg? Många tänker sig att ett takbyte är ett lämpligt projekt att ta tag i själv och där man genom detta också kan spara in en massa pengar. Sanningen är emellertid den att ett takbyte är ett ytterst komplext arbete som dels sker på hög höjd, som dels är tungt och som dels också kräver speciella kunskaper och erfarenhet.

Baserat på detta så är rådet att du anlitar en takläggare i Göteborg och att du istället fokuserar på att hitta rätt sådan. Det finns andra byggprojekt med lägre trösklar som du kan genomföra på egen hand.

Ett tak med lång livslängd

Ser man till skillnaderna som finns i ett takbyte genomfört av en takläggare i Göteborg och ett motsvarande arbete gjort av en lekman så kan dessa räknas i både tid och i pengar. Dels så handlar det om livslängden. Lägger du ett tak på egen hand så kanske det håller i 20 år.

Väljer du att anlita en takläggare i Göteborg så har du säkerligen 30 år framför dig av ett stabilt tak. Redan där ser man en investering. Kollar man vidare så handlar det även om att du kan misslyckas och att du genom detta exponeras för exempelvis både fukt och vattenskador. Har du inte ett tätt tak så kommer dessa problem som ett brev på posten. Och, de är också ganska svåra att upptäcka i tid - vilket ytterligare kommer att förstärka problematiken.

Lägre kostnader för uppvärmning

En annan fråga handlar om uppvärmning. Taket är inte bara ett skydd mot regn, snö och blåst - det fungerar även som en garant för en bra inomhusmiljö. Har du ett tak som inte håller tätt så har du också per automatik ett hem där du måste vrida upp elementen på max för att få varmt - men där det ändå kommer att kännas kyligt. Den varma luften åker uppåt och försvinner genom håligheterna i taket - detta medan kall luft pressas in. Ohållbart - och detta även ur en rent ekonomiskt perspektiv där du kommer att få en hög räkning för uppvärmning under vinterhalvåret. Väljer du att anlita en takläggare i Göteborg så får du ett tätt, snyggt och stabilt tak som håller i längden. Det handlar om en ren investering.

← Äldre inlägg

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.