Att anlita en byggfirma i Stockholm.

Vad gör en byggfirma i Stockholm? Vilka yrkesgrupper finns i en byggfirma? Vilken utbildning har en snickare? Om man söker hjälp för någon slags byggnation så finns många av svaren här.

Om man vill bygga om, bygga till eller bygga nytt så är det många som kontaktar en byggfirma för att få hjälp med byggnationen och det kan vara klokt att kontakta dem redan på planeringsstadiet för att få tips och råd. Det finns många små regler som man kan spara mycket pengar på, om man följer. Som till exempel att hålla takhöjden till samma höjd som gipsskivor har, eller att planera ett kök där skåpen har standardmått. Man kan även få råd gällande materialval och arbetsplanering och om man önskar så kan man begära en offert för att veta i vilken prisklass som arbetet kommer hamna.

Vilka hantverkstjänster har en byggfirma?

När man tänker byggfirma så tänker man kanske oftast på snickare, eller träarbetare, men såväl de större byggfirmorna som de mindre, kan ha ett flertal olika hantverksyrken representerade bland sin personal. En snickare arbetar med alla slags trä-arbeten, men även det som hör därtill. Det kan vara byggnation av trästomme men också stålreglar, gipsning av väggar, montage av fönster, dörrar och kök. Och om det är en renovering så kan det hända att snickaren återställer till exempel plåtarbeten, även om de inte bearbetar plåt. En byggfirma i Stockholm, och på andra orter, har även elektriker, takläggare, golvläggare, rörmokare och plåtslagare i sin personal. Det kan även finnas murare och målare, för att lättare kunna erbjuda sina kunder hela konceptet.

Vilken utbildning har en snickare?

Den vanligaste yrkesgruppen i en byggfirma är snickare och för att bli det så finns det olika vägar att gå. Många utbildar sig till snickare redan i gymnasiet men det går även att utbilda sig senare i livet genom kurser och om man har tur, och är händig, så kan man få en lärlingsplats och på det viset få sitt yrkesbevis. Det man i folkmun kallar snickare är egentligen fyra olika specialiteter: finsnickare, som mestadels arbetar med möbler. Maskinsnickare arbetar, som namnet ger, vid maskiner som producerar bland annat fönster och dörrar. Båtsnickare. Och byggnadsträarbetare, som är den slags träarbetare, eller snickare, som bygger hus och som man nog mest tänker på när man tänker snickare och är den utbildningen som man behöver för att arbeta på en byggfirma. Hitta mer information på denna hemsida: https://www.byggfirmastockholm.biz/

17 Jul 2020

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.