Att göra ett fönsterbyte i BRF

På tiden att din BRF får nya fönster insatta? Ett fönsterbyte i BRF fixas lätt om du anlitar proffs att göra det. Tänk på hur viktigt det är att underhålla fönster för att sänka er värmekostnad.

Bor du i en bostadsrättsförening och tycker att din kostnad för värme har stigit remarkabelt, kan det vara ett tips att ta upp det med styrelsen. Du skickar helt enkelt in en motion och föreslår att det är dags att se över fönsterna. Vem vet, de kanske tackar dig för initiativet. Det är inte alltid alla förstår att stigande priser för el kan ha ett samband med fönster som så att säga läcker, det vill säga släpper in kyla och släpper ut värme. Genom att byta fönster kan huset du bor i stå emot kyla och värme på ett helt annat sätt än om det sitter dåliga, läckande fönster i fönsterbågarna.

Tips på olika slags fönster du kan byta till i din BRF

För att du ska kunna få en uppfattning om vad det handlar om att byta fönster kan du läsa lite närmare om vad det finns för fönster att välja på. Först ut är ju våra gamla hederliga 3-glasfönster. De som behöver skötas om lite. Sedan finns det 3-glasfönster som är underhållsfria. Det finns också 3-glasfönster som är gjorda av komposit. När det gäller skillnader kan det vara hur de hängs upp. På enkelbågar eller om de är kopplade. Andra skillnader är om bågarna är gjorda i aluminium eller trä. Helt underhållsfritt? Välj aluminium. Läs mer om fönsterbyte på denna sida: fönsterbytebrf.se

10 Mar 2022

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.