Att planera badrummet efter en budget gör det enklare

Är det dags att renovera badrummet? Det finns en hel del att tänka på för att inte gå vilse i djungeln av kakel och badrumsinredningar. Bäst är att sätta en budget och sen planera efter den.

Att renovera badrummet är ett roligt projekt som kräver en hel del planering. Badrumsinredning, kakel och klinkers finns i alla möjliga prisklasser och det är lätt hänt att man förlorar sig i exklusivt handmålat kakel eller designade kanar. Att därför börja med att sätta en budget för hur mycket badrummet får kosta inklusive arbetskostnader är en bra startpunkt. Sen gäller det att hålla sig till budgeten när man planerar. Men det behöver inte vara något dåligt utan gör det hela roligare och enklare då man från början vet i vilken prisklass man ska leta. Bestämmer man från början vad som är viktigast med badrummet blir valen också lättare att göra. Kanske värdesätter man ett stort lyxigt badkar och kan då välja att lägga extra pengar på det och för att kompensera välja ett lite enklare basic kakel.

Rita en enkel skiss över badrummet

Gör en enkel skiss över badrummet och rita ut dörr och eventuellt fönster. Placera sen på skissen även exempelvis tvättställ, toalett, dusch och badkar. Ska det finnas eluttag i badrummet, förvaringsmöjligheter, golvvärme och kanske olika slags ljusarmaturer? Skissen är bra att ha som underlag då ni begär in offerter från olika byggfirmor specialiserade på just badrumsrenovering. Den förenklar även arbetet för det byggföretag som ni sen väljer, och ni kan tillsammans fortsätta planeringen av badrummet. Ofta har byggfirman förslag på smarta lösningar som man själv inte alltid har tänkt på eller vet var det är lämpligast att placera eluttag och handdukstorkar etc.

Totalentreprenad gör arbete smidigare

Då man väljer ut en byggfirma till en badrumsrenovering kan det vara bra att ta någon som erbjuder totalentreprenad. Det innebär att de samarbetar med eller att det inom deras firma finns hantverkare som exempelvis vvs-installatör, elektriker med våtrumscertifikat, plattsättare etc. Då slipper man själv leta reda på lämpliga hantverkare till de olika delmomenten som ska göras och man skriver bara kontrakt med ett byggföretag i stället för flera stycken. Man sparar tid och oftast blir det också billigare med totalentreprenad. Men viktigast av allt är att arbetet flyter på som det ska och man slipper avbrott i väntan på att nästa hantverkare ska kallas in.

27 May 2020

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.