Basket spelas bäst på asfalt på rasterna i Stockholm

Asfalt erbjuder perfekt underlag för alla de aspirerande basketspelare i Stockholm som vill öva tre-poängare, lay-ups och dunkningar också på rasterna i skolan.

Många sporter gör sig bäst på asfalt. I alla fall utomhus. Med asfalt under fötterna på skolgårdar i Stockholm har många basketspelare tagit sig från ungdomslagen till proffsligorna. En anledning så god som någon för stadsplanerarna att se över tillgången till ordentligt asfalterade basketplaner på Stockholms skolgårdar.

För den som vill bli professionell idrottsutövare krävs det nämligen att det börjas i tid, och att varje chans till träning tas. Det gäller även under skoltid. Att Stockholms skolgårdar erbjuder asfalterade basketplaner är en självklarhet om staden vill fortsätta att bereda väg för sina baskettalanger. Och det borde den vilja, eftersom alla nya generationer behöver framgångsrika förebilder inom olika yrkesfält.

Asfalt bäst för basket i Stockholm

Att spela basket på grus är ingen rolig upplevelse. En grusplan fungerar utmärkt till fotbollsspel, men basket erbjuder alldeles för snabba vändningar för att rullande gruskorn ska vara en bra idé att ha under skosulorna. Skaderisken är betydligt högre än i en långsam fotbollsmatch.

Inte heller är gräs något lyckat underlag för stadens basketspelare. Det förstår alla som någon gång studsat en basketboll. Och eftersom Stockholms stad inte erbjuder särskilt många tillfällen för aspirerande basketspelare att träna i en uppvärmd inomhushall är det utomhus som gäller för de flesta spelare som vill träna ofta. Och då är asfalt det allra bästa underlaget, såväl under rasterna på skolgården som i parken efter skoltid.

2 May 2022

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.