Behöver du en elektriker i Stockholm?

Har du varit i någon bostad någon gång där elen inte fungerar? Det finns knappt något värre. Ibland kan man drabbas av ideliga proppar som går, för att elektrikern har gjort märkliga lösningar. Kanske hon, eller han, inte har brytt sig om att riva ut gamla elledningar, utan har år efter år bara byggt på med nya elledningar på de gamla. Istället för att riva ut de gamla elledningarna har elektrikern bara byggt nya parallellt eller ovanpå, vilket leder till att både kyl och frys lägger av när proppen går ideligen. De som bor i bostaden märker att de inte kan ha på vattenkokare och ugnen på samtidigt. Det leder till frustration för att det vardagliga livet inte fungerar.

El är inget att leka med

Vi blir ofta fartblinda och luras att tro att vi klarar av det mesta av hantverksjobbet själva. Det gör vi inte. När det kommer till elektricitet och att dra elen, kan vi, och bör vi inte göra det på egen hand. Det är viktigt att vi inte blir blinda för hur farlig elen egentligen är. Har man flyttat in i ett gammalt hus, eller ett äldre hus, kan det vara bra att säkra hemmet. Då ringer man en elektriker nära ens bostad. Känner man inte någon nära en, kan man googla "elektriker Bromma", om det är där man nu råkar bo. Då får du sedan flera exempel på elektriker som arbetar där. Ta sedan kontakt och fråga om de kan komma och säkra hemmet. Då går de igenom bostaden och ser hur elektrikern har dragit elen, och analyserar om elen är säker eller inte. Visste du att man på samma sätt som man besiktigar en bostad för att se om det finns mögel eller fukt där, kan besiktiga en bostad om elen är säker?

Endast professionella elektriker bör göra installationer

Vi bör alla ha den respekten för elen i våra hem och inte ge oss på att försöka installera el själva. Så länge det handlar om elsladdar, kan man altlid bestämma själv hur sladdarna ska gå. Men när det kommer till eldragningar, vägguttag och strömbrytare, ska man alltid överlåta det till en elektriker. Är ett uttag löst i bostaden? Då bör man ringa en elektriker som kommer och lagar den. Särskilt viktigt är ju detta om man har små barn och husdjur hemma. De kan inte förstå hur farligt det är med uttag. Det finns hundar som biter och tuggar på elsladdar. Det är direkt farligt för dem.

2 Oct 2018

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.