Behöver du riva ut ditt gamla badrum?

Är du sugen på att renovera ditt, eller dina badrum? Bor du i Stockholm? Då kan vi rekommendera ett företag som kommer och river ut ditt, eller dina gamla badrum för att göra rum för det nya badrum som du kanske planerar. När man anlitar ett rivningsföretag ska man inte bara ta första bästa rivningsföretag, även om man tycker att priset är det rätta. Det finns alla sorters företag i Stockholm, som kan dölja sig bakom de många som faktiskt är bra och som är pålitliga. Man vill ju inte ha ett företag som gör jobbet halvt, eller på fel sätt. Man kan skada mer, om man inte vet hur man ska göra. Därför listar vi här några viktiga kriterier när man väljer ett rivningsföretag.

Rivninsgföretag som är miljövmedvetna och återvinner rätt 

Det är viktigt att vi som konsumenter ser till att alltid välja miljövänligt arbetssätt och som kan återvinna materialet som de slänger på rätt sätt. Finns det miljöfarligt byggmaterial ska det hanteras på rätt sätt. Då gäller det att man har kunskapen och kännedomen om vad som inte är särskilt miljövänligt och som inte bara slänger materialet hur som helst. Man kan till och med välja ett som också arbetar med asbest- och radonsmittat material. Då vet man att de har kunskapen om sådant byggmaterial, särskilt viktigt är det om man har ett hus som bygdes innan 1980-talet, eftersom man då använde sig av asbest och radonhaltiga material eftersom man inte kände till materialets hälsovådliga egenskaper.

Rivninsgföretag som sätter sina hantverkare främst

Här tycker vi att man även som konsument ska agera ansvarsfullt och enbart anlita företag som själva tycker att deras medarbetare är viktiga. Det gör man genom att ge dem en marknadsmässig lön, har kollektivavtal och som ser till att deras arbetare har all slags skydd som är viktigt när man river i hus. De ska ha kännedom om säkra lyft, om fallskydd och hur man på ett säkert sätt river, om man kommer på asbest eller radon.

Viktigt med rätt kompetens och utbildning

Det är viktigt med utbildning när man river hus. Det är inte bara att gå fram med en jätteslägga, här gäller det att man vet hur man ska hantera olika farliga material och hur man skyddar både omgivningen och sig själva. De ska även kunna de egna arbetsredskapen om hur de använder dem på ett säkert sätt. Läs mer om säkra rivningar på http://www.rivahus.com.

22 Aug 2018

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.