Bergvärme - Miljövänligt och ekonomiskt fördelaktigt val

Är du en person som värnar om miljön och alltid söker efter sätt att minska din energiförbrukning? Då kan valet av bergvärme vara ett utmärkt alternativ för dig!

Bergvärme har blivit allt populärare i dagens samhälle, och det finns många anledningar till varför det är ett smart val för både miljön och din plånbok.

Bergvärme - Ett kostnadseffektivt alternativ

Energiförbrukningen och kostnaderna för el är höga i dagens samhälle. Det är dyrt att värma upp ett hus, och om man vill ha en sval miljö under sommarmånaderna blir det ännu dyrare. Därför letar allt fler fastighetsägare efter alternativa sätt att värma upp sina hus. Bergvärme är det mest kostnadseffektiva alternativet för både miljön och plånboken just nu.

Varför ska man välja bergvärme?

Förutom att det är miljövänligt och ekonomiskt fördelaktigt finns det många andra fördelar med att välja bergvärme i Stockholm. För det första höjer en installation av bergvärme värdet på fastigheten. Det är alltid ekonomiskt fördelaktigt att ha bergvärme i sitt hus eller sin bostadsrättsförening, eftersom det ökar intresset på byggnaden. Flest hus blir sålda om det finns bergvärme jämfört med direktverkande el eller oljeeldning.

Lönsamhet på kort och lång sikt

Att välja bergvärme i Stockholm kommer att löna sig på flera sätt. Det kommer inte bara att öka värdet på fastigheten utan även att minska påverkan på miljön och plånboken. Installeringen av bergvärme betalar sig tillbaka genom besparingar på elkostnader inom fem till tio år. Detta innebär att man gör en investering som ger avkastning både på kort och lång sikt.

Installation av bergvärme

Att installera bergvärme är en relativt enkel process. Man borrar helt enkelt hål ner i marken, ungefär två- till trehundra meter djupt, för att kunna lyfta upp värmen från berget till fastigheten. De två hålen som borras bör ligga med ett mellanrum på tjugo meter från varandra. Sedan sänker man ned rör med vätska i hålen, och vätskan värms upp i berget. Med hjälp av pumpar kommer det varma vattnet sedan in i huset.

15 May 2023

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.