Bra att veta när du ska slipa golv i Stockholm

Slipa golv i Stockholm låter som en riktigt bra idé. Det har ingen större betydelse om det är du som ska vara den som slipar golv eller om det är du som vill ha ditt golv slipat. Det blir bra för alla.

Slipade golv är något av det vackraste som finns i både nya och gamla hus eller lägenheter. Det är ett naturmaterial som de flesta människor tål och uppskattar att gå omkring på med bara fötter. Det blir alltså något i ditt hem som är skönt för både öga och fotsula. Att slipa ditt golv som du går på i Stockholm verkar vara en riktigt bra investering för din framtid och ditt välmående.

Slipa golv kräver att du vet lite om hur materialet fungerar

När du vill kunna slipa golvet i Stockholm är det bra att känna till hur de olika träslagen fungerar och vad de har för egenskaper. Det finns några speciellt bra träslag som passar till golv. Bok är ett av dessa. Det är ett ljust och hårt träslag, möjligen lite känsligt för häftiga temperaturväxlingar och kan vara lite vanskligt att lägga in på ställen i huset där det utsätts för än värme och än kyla och fukt. Lönn är en annat golv som är populärt, det kan med fördel användas som parkett. Ask har vackra ådringar och är ett riktigt tåligt träslag. Sist men inte minst har du ek som är en klassiker. Både hårt och vackert.

25 Oct 2021

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.