Dags för en badrumsrenovering i Nacka?

Badrummet är en plats som signalerar trivsel i ett hem; en plats som även kan signalera lyx, god smak och renlighet. Kort sagt, ett hem definieras på många sätt av hur badrummet ser ut och det är också därför som rummet i fråga ofta sätts högst upp på priolistan då det vankas renovering. Helt lätt är det dock inte. En badrumsrenovering är ingenting som vanliga lekmän bör genomföra – detta då en badrumsrenovering innehåller lite för stora risker och att kostnaderna i slutändan kan bli väldigt höga. 

Det är dyrt att göra fel

Man räknar med att det årligen i Sverige kostar ungefär sex miljoner kronor för att korrigera olika typer av vattenskador. Inte alla dessa går att spåra till badrummet – men det handlar om en stor del fortfarande (idag är faktiskt köket en större faktor då det kommer till allehanda vattenskador). I de flesta fall så har privatpersoner som gett sig i kast med en badrumsrenovering fuskat med tätskiktet och att det i sin tur – inom kortare eller längre tid – kan skapa en vattenskada. Det som ofta är talande om detta skett är att man sällan får den hjälp man behöver rent ekonomiskt. Har du genomfört en badrumsrenovering på egen hand i din bostad i Nacka och där en vattenskada uppstår – ja, då är det inte att hålla för otroligt att ditt försäkringsbolag ställer sig tveksamma att ersätta dig för skadorna. 

Tänk på detta vid en badrumsrenovering 

Det första steget vid en badrumsrenovering är alltså att vara lite realistisk och ställa sig frågan om man kan göra den på egen hand. Nästa fråga borde i så fall bli - hur mycket kan jag göra på egen hand vid min badrumsrenovering? 

Spara pengar på rätt ställen vid din badrumsrenovering. Det är alltid bättre att få en fackmannamässigt arbete utfört med lite billigare material än vice versa

Det kanske är så att du kan riva ut allting från det gamla badrummet i Nacka, du kanske kan koppla in nya blandare samt toalett och du kanske till och med att kan kakla? Återigen kan det  vara bra att påminna sigsjälv; var realistisk i din bedömning kring din egen kunskap. Det går att spara pengar på annat och kanske kan du hålla tillbaka lite på materialval snarare än på arbetskostnader. 

Man kan få ett väldigt fint badrum även genom lite billigare material – kakel, klinkers, blandare, badkar, handfat och så vidare – det behöver inte vara carraramarmor rakt igenom. Spara pengar på rätt ställen vid din badrumsrenovering – det är bättre att få ett professionellt utfört arbete med billigare material än vice versa. Läs här för mer information.

19 Jan 2018

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.