Dags för en köksrenovering?

Att vi ändrar våra behov är naturligt och – i de flesta fall – väldigt bra. Ser man till hur kraven på våra boenden ser ut idag kontra för några år sedan så kan man direkt se några avgörande skillnader. En nyproducerad lägenhet  i Stockholm ställd mot en lägenhet byggd under 60-talet skiljer sig ganska markant åt – trots att de har samma kvadratmeter.

Hur ser då dessa skillnader ut? Ja, går du in i den nyproducerade lägenheten i Stockholm så kommer du att känna en helt annan rymd; det är öppet, det finns ett ljusinsläpp, toaletten är större och kök och vardagsrum hör liksom ihop och separeras endast av exempelvis en köksö.

Den äldre bostaden då? Troligt är att köket ligger i ena änden och att vardagsrummet ligger i den nadra. Toaletten är förmodligen liten och sovrummet är väldigt stort. Så var nämligen önskemålen då; dt handlade mer om att var sak har sin plats – ett kök då var till för matlagning. Punkt. Ett kök idag dock; det är en social yta – du vill kunna laga mat, men utan att behöva gömma dig. Du vill kunna fortsätta samtala med gäster, med familj och bekanta medan du lagar mat.

Köket har – på ett annat sätt – blivit integrerat i boendet som en direkt följd av att fler och fler intresserat sig för matlagning. Roligt, snyggt och funktionellt.

Öppna upp ditt kök i Stockholm

Här ska man veta att det inte enbart är nyproducerade bostäder i Stockholm som har denna öppna lösning – nej, ser man till hur en köksrenovering ser ut idag så är det faktiskt så att många eftersöker just det vi gått igenom. Något som är fullt möjligt i de flesta fall.

Det går att öppna upp och det går att skapa ett mer socialt kök genom en köksrenovering. Dock; det finns några viktiga saker att tänka på innan man sätter igång. Vi tänkte, i punkter, sätta upp några tankar kring en köksrenovering och för enkelhetens skull så håller vi oss till Stockholm.

Läs mer om köksrenovering här

21 Sep 2017

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.