Därför är det bra med rörinspektion

Den som bor i ett äldre hus med "charm", som det brukar kallas i mäklarannonser, eller i ett hus med "potential", det vill säga som snart behöver renoveras, bör kontrollera hur det står till med stammarna. Om du vet att det är många år sedan som stammarna senast byttes ut, är det absolut dags att göra en riktig rörinspektion som kan tala om för dig när, eller om det snarast är dags att renovera eller helt byta ut dina stammar.

Det kan drabba dina stammar

Om du tar kontakt med en VVS-firma, där du bor, kan de, om de är kompetenta och duktiga, komma med en kamera som sänder bilder eller, och filmer till en dator. Då kan du själv få se hur det ser ut i dina rör. Om du inte kan tolka det som du ser på bilderna eller filmerna kan VVS-firman säkert tala om för dig vad det är du ser. Det är nämligen inte helt ovanligt att det kan finnas stora fettklumpar som täpper till vattnet eller avloppet i dina rör. Ser rören fina ut, kan det räcka med att spola med hett vatten och med högt tryck så att man får bort fettklumparna. Visar det sig att du har ganska slitna rör, finns det viss risk att du kan få återkommande problem om du inte åtgärdar dem på en gång.

Råttor och rötter

Ibland kan man stöta på både råttor och rötter i rören – något som absolut inte ska finnas där. Har man råttor i rören, är det något saneringsföretag som du bör anlita. Har du rötter i rören, bör du avlägsna de träd eller buskar som råakr växa just där rören ska gå. Om du däremot vill lägga helt nya stammar är det något som ett VVS-företag kan hjälpa dig med. Om du har väldigt slitna rör, kan det vara dags att renovera dem och göra en relining, det vill säga, man lägger in nya plaströr inuti dina rör och härdar dem sedan med varm luft så att de lägger sig som en ny hinna innanför rören. Eller så låter du VVS-företaget riva ut rören och lägga nya.

Ta kontakt och gör en rörinspektion

Innan du bestämmer dig för det ena eller det andra är det viktigast att ta reda på hur det står till med dina stammar. Enklast gör du det genom att till exempel googla "Rörinspektion" och sedan skriver in orten där du bor, i Googles sökruta. Då bör du få några exempel på rörmokare som arbetar med rörinspektioner. Då är det att ta kontakt och be om offert och referenser. Läs mer om detta på: rörinspektion.biz.

28 Feb 2019

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.