Det är få elarbeten som man själv får göra

Att själv utföra elarbeten i hemmet är strängt förbjudet. Felaktiga installationer kan orsaka både brand och dödsfall. På sin höjd får man skruva i en glödlampa eller byta en trasig propp.

De flesta elarbeten och elinstallationer måste utföras av en behörig elektriker. Det är bara enklare saker som att byta glödlampa eller laga en sladdströmbrytare som man får göra. Och det bara om man är helt säker på hur man gör. Vid minsta tveksamhet ska man även då anlita en elektriker. Anledningen till detta är att el är komplicerade saker som är förenligt med dödsfara om något går fel. Varje år händer det att hus brinner ner på grund av felaktiga och egenhändigt dragna elledningar. Men det händer också att kablar och apparater blir strömförande, vilket kan få förödande konsekvenser.

Anlita en behörig elektriker

Vill man ha fler eluttag i köket eller montera en lampa på uppfarten till huset ska man anlita en behörig elektriker. Detta för att säkerställa att elarbetet ska bli korrekt utfört, men också för att hemförsäkringen ska gälla. De flesta elektriker åtar sig både små och stora uppdrag men det kan vara bra att ta in offerter från några olika företag och jämföra priser. Företaget man väljer att anlita ska givetvis ha F-skattsedel och även kunna lämna referenser från tidigare uppdragsgivare. Sedan skriver man ett ordentligt avtal med den elektriker som man väljer att anlita. Där ska det stå vad som ska göras, slutpris och även när arbetet ska vara färdigt för slutbesiktning. Läs mer om elektriker på denna sida: elektrikerstockholm.nu

7 Apr 2021

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.