Dränering Göteborg - vanliga frågor

Frågar man en villaägare i Göteborg om någon riktig mardröm så säger förhållandevis många att en dränering är en sådan. Man kan ha viss förståelse för detta: en dränering i Göteborg kostar pengar och det kommer dessutom att påverka intrycket på huset sett till att man måste gräva och att tunga maskiner kan komma att skada exempelvis gräsmattan.

Men samtidigt: alla kommer någon gång att behöva dränera hus i Göteborg och det handlar också om någonting som är absolut nödvändigt att göra. En dränering innebär att man avleder vatten och fukt från husgrunden - och källaren - och att man genom detta också får en garant för ett välmående hus och en bra inomhusmiljö att vistas i. Vi tänkte här titta närmare på frågan om att dränera hus i Göteborg och göra detta genom att svara på några vanliga frågor - som följer:

Kan jag dränera hus på egen hand?

Ja, det finns inga lagliga hinder för detta. Däremot bör man tänka sig för både en- och två gånger. En dränering är ett projekt som kräver kunskap och där varje projekt bjuder på unika förutsättningar. Genom att anlita ett företag så garanteras man ett hållbart resultat och ett jobb som når en högre verkshöjd än vad du som lekman klarar av. Det är värt att betala för.

Kan jag använda mitt rot-avdrag för en dränering?

Ja, och det gör det möjligt för dig att dra av 30% av den totala kostnaden för arbetet. Det är givetvis ytterligare ett starkt argument till varför du ska välja att anlita proffs. Var noga med att se över att företaget har F-skatt - och att du själv är berättigad att använda Rot - innan bara.

Hur ofta ska man dränera hus i Göteborg?

Ett professionellt jobb brukar hålla i mellan 20-30 år - beroende på vilket hus det är samt hur förutsättningarna på tomten ser ut. Det handlar således om en ganska lång intervall mellan gångerna och ett tips är att du alltid lägger undan pengar för framtidens behov. Det kommer en dag då en dränering ska genomföras!

1 Apr 2023

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.