En klassisk bänkskiva i marmor

Inget ger känslan av en fransk bistro som en bänkskiva i marmor. Kanske är det just denna karaktär som alla som väljer en marmorbänkskiva strävar efter.

Köket är ett rum där många lägger ner tid och pengar på renovering. Matlagning har under de senaste decennierna blivit en oerhört social aktivitet, vilket har gjort köket till en naturlig samlingsplats. Många väljer också att öppna upp sina kök och integrera dem i vardagsrummet.

Det var annorlunda förr när endast hembiträdet hade sin plats i köket. Då var köken så små att de knappt hade utrymme för sittplatser. En del av den gamla köksstilen som har återkommit som en trend är valet av en bänkskiva i marmor. Det ger köket en klassisk känsla och påminner om hur köken såg ut förr i tiden.

Viktigt att vårda din bänkskiva i marmor

En bänkskiva i marmor kräver viss underhåll. Trots att detta material är känt för att pryda bord och bänkskivor i bistroer är det inte så hållbart som man kan tro. Marmor är nämligen en mycket porös sten som lätt absorberar vätska. Det är därför enkelt att fläckar bildas på en marmorbänkskiva.

Genom att behandla marmorn kan man göra den något mer tålig. För att hålla en marmorbänkskiva i riktigt gott skick finns det dock inga genvägar. Det enda som verkligen fungerar är att vara snabb med en trasa om man skulle råka spilla något på skivan.

12 Aug 2023

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.