En rörmokare för en säker badrumsrenovering i Stockholm

En badrumsrenovering är något som tilltalar fler och fler och något som även är enkelt att förklara. Kort sagt; badrummet är ett rum där man spenderar ganska mycket av sin tid och där man också således vill ha det rent, fräscht och anpassad efter både sina egna behov och efter sin personliga smak. I dagens läge så är det dessutom billigare än någonsin att genomföra en badrumsrenovering så man numera kan få till stånd ett bättre pris för material (tack vare att fler och större grossister tagit sig in på den svenska marknaden) och där man även kan använda sitt rot-avdrag för att anlita professionell hjälp.

I och med detta kan man som privatperson anlita en rörmokare, en plattsättare och en elektriker och därefter dra av 30 % av arbetskostnaden på sin deklaration och se summan komma tillbaka på skattsedeln; ett avdrag som gjort att många sett ett stor värde i att renovera detta viktiga rum. Det som dock visat sig är att väldigt många helt väljer bort detta och genomför sin badrumsrenovering utan att anlita professionell hjälp.

Varför? Jo, av den anledningen att man faktiskt. Man får dra vatten och man får dra avlopp utan en rörmokare – men det innebär inte på något sätt att det handlar om något enkelt jobb och det är där som många slutligen hamnar. Det vill säga; man drar vatten vid sin badrumsrenovering utan att anlita en rörmokare och efter något år så upptäcker man fuktfläckar på golvet, man ser att mögel börjar uppkomma eller – i värsta fall – så får man ett samtal från en granne boende under som säger att taket har börjat få stora fläckar.

Undvik en kostsam vattenskada genom en rörmokare

De pengar man tror sig spara genom att avstå från att anlita en rörmokare visar sig i slutändan bli en dubbelt – minst, en vattenskada är sällan billig att korrigera - så hög utgift och det är därför som vi alltid rekommenderar detta. Ett projekt som man får göra innebär inte på något sätt att man klarar av det; gäller det en så känslig sak som exempelvis en badrumsrenovering i en större fastighet i Stockholm så bör man alltid – åtminstone för konsultation – kontakta en rörmokare och en plattsättare.

Ser man till elen vid ett sådant projekt – oavsett om det handlar om Stockholm eller någon annan stad – så är rådet mer handfast: kontakta alltid en elektriker; annars bryter du mot lagen.

Det bästa vid en badrumsrenovering i exempelvis Stockholm är att man som kund försöker hitta ett företag som sköter allting – rörmokare, elektriker och plattsättare – och där man i och med denna totalentreprenad kommer att tjäna pengar jämfört med att anlita en enskild firma för varje del av projektet.

22 Jul 2017

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.