En takläggare är en investering

Taket är det område som skyddar husets konstruktion och insida på allra tydligast sätt. Det står emot regn, snö, vind, sol och andra saker som framställs av naturen. Ett bra tak är därför något som ska sättas högt på prioriteringslistan som villaägare. Det är dock något som många missar; man tar taket för givet och man kan inte tänka sig att det ska kunna gå sönder eller på något annat sätt skapa bekymmer. Den inställningen kan bli kostsam då den allt som oftast leder till akuta problem och därmed också akuta kostnader.

En bra grundtanke att ha är därför att kontrollera takets skick någon gång per år - gärna efter vintern - och sammanställa eventuella problem i en lista som man därefter åtgärdar. En sådan kontroll kan spara både pengar och bekymmer, men det är inte en kontroll som man behöver sköta på egen hand. Faktum är att man helst av allt bör anlita en takläggare för det.

En takläggare - enbart för att kolla takets skick? Är inte det dyrt och en onödig kostnad? Inte alls. Faktum är att det inte alls kostar många kronor och att det är att anse som en sund investering. I många fall kan dessutom en sådan besiktning vara fri och ske utan kostnad (med då med förbehållet att man går vidare med samma takläggare vid eventuella skador och problem).

Bra takläggare kompromissar inte

Om du skulle äga en villa i Stockholm vars tak och skicket på detta är något som oroar dig så är rådet att du anlitar en takläggare för en initial kontroll. Skulle din oro vara befogad och där åtgärder - nytt tak eller en reparation av det befintliga - kommer att krävas så är det viktigt att den takläggare du anlitar är någon du känner dig trygg med.

Magkänslan åsido här: viktigare är att du undersöker företaget i fråga. Det kan göras genom olika metoder och gärna i kombination med varandra. Tyvärr finns det många takläggare - särskilt i Stockholm - som inte utför yrkesmässiga jobb och det gör att vikten av en undersökning inte nog kan understrykas. Råkar du ut för en oseriös takläggare så kommer dina kostnader att bli avsevärt mycket högre på sikt. Ett bra tak ska hålla länge och för detta krävs både yrkeskunskap, rätt utrustning och rätt material.

Det talande för seriösa takläggare är att de är kompromisslösa i sin inställning och ärliga mot sina kunder. Priset ska hållas och detsamma gäller den överenskomna tidsplanen. Man åtar sig inte jobb som man vet kommer att skena iväg rent kostnadsmässigt och därmed drabba kunden. Det är bättre att vara ärlig direkt. Därför är ofta en lite dyrare takläggare ett säkrare kort att anlita. Priset är alltså en sak man ska undersöka och vi tänkte rada upp ytterligare några detaljer som kan kollas upp:

Här kan du läsa mer om hur takläggare arbetar.

31 Dec 2018

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.