Epoxigolv härdas i Göteborg

Epoxigolv kan vara ett av alla de ämnen som härdats i Göteborg eller dess omedelbara närhet. Det behövs härdande ämnen för att epoxiharts ska smälta ihop.

När en harts ska anta ett plastliknande material behövs det en härdare. Det är ett ämne som får allt att smälta samman och bli otroligt hårt. Det hörs nästan på namnet i sig. I vilket fall handlar det om kemikalier och inte några naturnära, för människan vänliga, ämnen. Trots allt har vi skapat ett behov av att tillverka sådana användbara ämnen.

Ett mjukt och naturnära material skulle aldrig klara de påfrestningar som ett verkstadsgolv vid en industri kräver. Vad som behöver utvecklas är arbetsförfarandet när det ska tillsättas härdare i hartsen. Epoxiharts är nämligen allergiframkallande innan det har härdat. Men det blir hårdare än hårdast när det är klart, vilket sammanlagt kan ta flera veckor.

Epoxigolv från hamnstaden Göteborg

När du ska måla med epoxi ska du först se till att du stryker golvet eller den tänkta ytan med något som kallas primer. Finns det sprickor tätar du dem med epoxispackel, en speciell sorts spackel som framtagits för att det ska fungerar bra ihop med färgen. Var ytterst noga när du blandar samman bas och härdare.

För att bas och härdare ska kunna härda ihop krävs det otrolig exakthet. Proportionerna dem emellan måste vara absolut exakta. Sedan målar du ditt epoxigolv i Göteborg med största uppmärksamhet. Var varsam så att du inte kommer i kontakt med epoxifärgen innan den har härdat, på grund av den ökade allergirisk som kan uppstå. Läs vidare om epoxigolv på denna sajt: epoxigolvgöteborg.se

29 Sep 2022

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.