Ett badrum precis som man önskar

I många kataloghus kan man ändra viss planlösning om man vill och det gäller även badrummet. Men vad ska man tänka på när man planerar ett helt nytt badrum och finns det några regler att följa?

Om man fått möjligheten att bygga ett helt nytt hus så är det tusentals beslut som man ska fatta och ett av dem är badrummet. Kanske bygger man dessutom huset i en storstad som Göteborg, där man när som helst kan få vänner och släkt på besök och därför behöver ha extra plats även i badrummet. Det kan låta lockande att inreda ett badrum med allt man önskar som badkar, duschkabin och bastu, men efter en tid kan man upptäcka att det inte används så mycket som man trodde. Kanske vill man också istället ha en jacuzzi utomhus att mysa i under årets alla kvällar. Försök alltså att tänka efter i förväg för att inte missa något viktigt eller installera något som tar onödig plats. Genom att besöka något av Göteborgs byggvaruhus kan man också få idéer och förslag som man kan ta med sig hem.

Ett rum för hela familjen

I vissa hus är badrummet det enda våtrummet som finns och därför bör man planera så att alla funktioner får plats. Som exempelvis tvättmaskin och torktumlare, ett torkskåp för barnens regnvåta kläder och en duschkabin där man kan tvätta av hundens smutsiga tassar. Men är man en stor familj så kan det ibland vara bättre att ha ett mindre badrum och klämma in en separat gästtoalett istället. Det kan vara en livräddare när någon tar en lång dusch samtidigt som någon annan akut behöver toaletten. Tänk också på att inte bli charmad av något av de moderna och lite extrema ytskikt som man kan hitta i Göteborg, utan satsa på något som kommer hålla i många år utan att man tröttnar.

Regler för våtrum

Som byggherre i Göteborg är man ytterst ansvarig för att allt arbete i det nya huset utförs korrekt. Men om man exempelvis väljer ett kataloghus som är nyckelfärdigt så kan man vara säker på att allt arbete utförs fackmannamässigt och enligt gängse byggnormer. Det kan vara tur eftersom reglerna för våtrum är många, ganska komplicerade och mycket viktiga att följa. Går man ifrån reglerna så kan man gå miste om ersättning från försäkringsbolaget ifall det skulle bli någon typ av skada i våtrummet. Mer om badrum kan du hitta på denna hemsida: https://www.badrumgöteborg.biz

11 Aug 2020

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.