Ett lastväxlarflak köper man inte varje dag

Lastväxlarflak är en vara som säljs när den behövs. Kanske behöver du en precis nu? Har du ett åkeri eller driver ett lantbruk kan du behöva en eller flera.

Ett lastväxlarflak underlättar transporter på fler än ett sätt. Genom att ha ett lastväxlarflak kan du köra både det ena och det andra. Det går nämligen att variera sin last. Låt säga att du ena dagen ska köra bort en mängd sopor. Andra dagen är det något helt annat. Kanske schaktmassor eller maskiner, möjligtvis olika sorters byggmaterial.

Det är tack vare att du använder just ett lastväxlarflak som du möjliggör dessa variationer i lasten. Lastväxlaren sitter monterad på flaket på en lastbil. Därav namnet lastväxlarflak. Det är ett samlingsnamn för olika produkter och användningsområden som en växlare kan användas på.

Lastväxlarflak underlättar arbetet för många som arbetar med last

Ett lastväxlarflak underlättar arbetet om du ska lasta flera olika saker på din lastbil. Att slippa byta flak helt och hållet är ju underbart. För att allt ska gå så smidigt som möjligt finns det dessutom några regler att förhålla sig till när de tillverkas. De utgår från svensk standard och alla måste följa den senast reviderade upplagan.

Genom att följa dessa regler förenklar man själv tillämpningen i den reella verkligheten. Tillverkare av lastväxlarapplikationer och tillverkare av lastväxlarflaken kör alltså på samma linje så att allt fungerar perfekt tillsammans. Det är ju praktiskt och bra när allt stämmer i praktiken också, inte bara på ritningen.

13 Jun 2022

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.