Ett pooltak är nödvändigt

Har man en pool så vet man att det ligger ganska mycket jobb i att sköta om den också. Det handlar om att rengöra den från smuts som blåser ner, det handlar om att se till att poolen är varm och behaglig och framförallt så handlar det om att poolen i fråga ska vara inbjudande – både för sin egen familj och för de gäster man kan tänkas ha. En pool är fantastisk, om man bara är beredd att lägga ner den tid som krävs för att hålla den i så gott skick som möjligt.

Det är här många gör fel och kanske efter loppet av några år låter sin pool förfalla – då den första glädjen har lagt sig lite, ja, då är man inte längre så intresserad av att dagligen lägga energi på den. Tyvärr, ska man här tillägga. Det finns nämligen en lösning som gör att man som poolägare slipper lägga sådan möda och sådan energi på sin pool och detta är att man skaffar ett pooltak.

Vad är då ett pooltak? Ja, det är helt enkelt in inglasad anordning som placeras ovanför poolen och som ger den det skydd som den behöver. Ofta går det att få sitt pooltak speciellt anpassat efter sin egen pool och dessutom så brukar de även vara flexibla och mobila – något som innebär att man kan flytta på det genom att bara trycka på en knapp. Det här betyder att man bara kan flytta på sitt pooltak om man exempelvis ska anordna en fest där tanken är att gästerna ska bada. Finns det då några andra fördelar med att installera ett pooltak?

Ja, här kommer vi in på säkerhet och detta kan nog vara det främsta skälet till att ett pooltak bör övervägas. Har man en pool så brukar denna skaffas främst inom familjer som har barn och alla vet hur nyfikna barn kan vara. Att låta barnen leka i och runt sin pool kan innebära svåra olyckor och genom att man skaffar ett pooltak så hindrar man att detta inträffar. Skaffar man ett pooltak så kan man som förälder helt slappna av och låta barnen leka i närheten av sin pool utan att behöva känna oro. Pooltak är alltså väldigt bra om man både ser det ur rent säkerhetsperspektiv eller som ett sätt att lägga ner mindre tid på sin pool och detta utan att riskera att den förfaller.

Pooltak klarar den svenska vintern

Många pekar här på att pooltak inte behövs i Sverige då vi har en så pass kall vinter att de skulle ta skada och gå sönder under dessa månader. Här har man dock fel – de flesta pooltak som finns på marknaden är anpassade efter hur vår vinter ser ut och är därför byggda så att de klarar av väldigt låga temperaturer. Dessutom håller man poolen fri från snö och is och detta gör att slitaget blir betydligt mindre under vintern. Ett pooltak är alltså ett perfekt skydd, även under vintertid.

24 May 2017

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.