Förläng badsäsongen genom att flytta badrummet

Ibland växer man ur sin bostad. Kanske familjen utökats eller nya hobbies och en förändrad livsstil ställer krav. Eller så är man bara sugen på förändring. Vad är egentligen möjligt att göra?

Visst, det är toppen och det är allmänt vedertaget. Rummet där vi förvarar och lagar maten ska vara i centrum. Allt händer där; läxläsning, middagar, kalas och roliga förberedelser av mat och dryck. Men om det nu är så att din familj faktiskt hellre köper hem en pizza eller går ut och äter, varför ska så många kvadratmeter vara upplåsta av köket? Kanske har det blivit dags för en ny inredningsvåg, där tjusiga duschar, badkar och ångbastu är i fokus. Eller varför inte satsa på pool eller åtminstone en badtunna?

Börja drömma

Det är hälsosamt och flott att ha generösa utrymmen där du tar hand om din kropp. Många gör plats för träningsredskap, yogamattor och små hamam, med väldoftande tvålar och ångande vatten. Om du har möjlighet är det fantastiskt att kunna kombinera inne och ute, med en pool. Eller bygga en bastu vid strandkanten om du är riktigt lyckligt lottad. Hör du till dem som lägger många timmar i veckan på aktiviteter som golf, tennis, ridning eller lagsport är det rimligt att det avspeglas i ditt hem.

Tänk praktiskt

Självklart finns det begränsningar kring hur stora våtutrymmen det är möjligt att ha hemma. I en normal, svensk villa finns det ofta kök, tvättstuga, ett badrum och en gästtoalett. Det där skiljer mellan olika länder och traditioner. I Finland har de flesta lägenheter tillgång till bastu, i USA går det ett badrum på varje sovrum.

Om du vill göra en värstingversion på en badrumsrenovering, börja med att studera planlösningen över ditt hem. I våtutrymmen finns det el och vatten draget, i vardagsrum och sovrum bara elektricitet. Vad händer om du samordnar en del av det som ska bli ditt paradis med tjusigt kakel, golvvärme och dimbar belysning? Slå ihop tvättstuga med badrum, ta ett par kvadrat från ett annat angränsande rum. Lägg skapelsen mot en yttervägg och du har kommit en bit på väg. Ta med ideerna till en duktig hantverkare och diskutera vad som är möjligt. Tillsammans får ni koll på det här med fuktspärrar, rördragning och isolering. Kanske kommer dina drömmar att blomma ut fullständigt, eller så får du satsa på en enklare version. Då kan ingen säga att du inte försökte i alla fall. Är du intresserad i badrumsrenovering så tipsar vi att läsa mer på denna sida: https://www.badrumöstersund.se

30 Jul 2020

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.