Förnya din balkong

En balkong kan vara många saker. Den kan vara ett bullrigt, blött blåshål där man förvarar skräp. Eller så kan den vara ett skönt och elegant litet uterum med tak och glasfönster. Vad väljer du?

Allt fler väljer att låta glasa in sina balkonger. Varför? Det finns kanske lika många anledningar till det som det finns människor! Men en stor anledning här hos oss är nog det svenska klimatet. Vårt land är vackert och kärt men det är inte ofta soligt och torrt.

En inglasad balkong är något helt annat än en balkong som saknar väggar och tak. På en inglasad balkong hålls den goa värmen kvar långt längre än en normalsvensk säsong. Med tak och inglasning slipper man kalla vindar och regn på tvären. Det går att använda filtar och möbler med tygöverdrag. Det är en helt annan känsla.

Den utökade bostadsytan

En balkong utan inglasning går visst att använda även den. Bara inte med samma kvalitet och lika ofta. En inglasad balkong kan du inreda som en förlängning av ditt vardagsrum. Flytta ut krukväxterna! De trivs bra i värmen på balkongen och passar bra ihop med utemöblerna och textilierna du redan har placerat där.

Blir det för varmt när den obligatoriska värmeböljan - sommarhalvårets enda - anländer? Inga problem. Moderna inglasade balkonger fungerar antingen med vikfönster eller ett skjutsystem. Du behöver inte oroa dig. Ta med dig morgonkoppen kaffe ut och njut av tystnad, vindstilla, och av att kunna kika ogenerat på omgivningarna, och få bättre livskvalitet med inglasad balkong. Mer info på denna hemsida: balkonginglasninguppsala.se

20 Mar 2021

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.