Frågor och svar om en golvslipning i Stockholm

Har du ett slitet golv i bostaden i Stockholm? Ett golv som dels förfular den övriga interiören och som dels också blir smutsigt väldigt fort? I så fall kan en golvslipning vara ett bra alternativ. Vi tänkte - genom att ställa några frågor och ge svar - förklara vad du kan förvänta dig av en golvslipning i Stockholm:

Är en golvslipning dyr?

Svar: Nej, inte om man jämför med andra alternativ. En golvslipning sker exempelvis till en bråkdel av priset för ett nytt golv. Idag kan du dessutom använda Rot-avdraget och därigenom får en golvslipning utförd med en skatterabatt motsvarande 30% av den totala arbetskostnaden.

Är en golvslipning ett stort projekt?

Ja, det tar någon dag att slipa ett golv. Utöver detta krävs det även någon dag för att applicera den ytbehandling som sedan måste torka. Det handlar dock om ett lite mindre projekt än tidigare. Detta sett till att en golvslipning idag går att utföra dammfri.

Kan jag själv genomföra en golvslipning i Stockholm?

Ja, det kan du göra - men säkerligen utan att nå samma resultat som om du anlitar ett företag. Det är inte helt lätt att få kläm på en maskin som väger närmare 80 kilo, som beter sig ryckigt och som dessutom lever om sett till ljudet. Ett misstag kan innebära att golvet förstörs och att man slipar för djupt. Därför är det nästan alltid bättre att ta professionell hjälp. Du kommer ändå att behöva lägga pengar på exempelvis maskinhyra och ett släp för slipmaskinen.

Vilket företag i Stockholm ska jag anlita?

Välj ett företag som A) har lång erfarenhet av golvslipning B) som kan verifiera detta genom sina referenser och C) som kan erbjuda dig den dammfria golvslipning vi ovan nämnde. Gällande priset så ta in flera offerter och välj bort både de dyraste och de billigaste företagen. Ett alltför lågt pris kan indikera en sämre kvalitet.

8 May 2022

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.