Glöm inte bort detaljerna när badrummet ska renoveras

Att renovera ett badrum kräver ordentliga förberedelser. Du måste se till att den gamla badrumsinredningen rivs ut och transporteras bort. En badrumslösning under tiden arbetet pågår kan behöva hyras in eller så får du använda en campingtoalett och duscha på gymmet eller i simhallen.

Kakel, badrumsporslin, golvmaterial, badrumsmöbler och belysning ska väljas. Allt det är förstås kul, men brukar ta en hel del tid och funderande. Det finns så mycket snyggt att välja på där ute på marknaden.

Välj rätt badrumsföretag

Inte minst måste du också tänka på att välja ett bra företag som hjälper dig med din badrumsrenovering. Det kan även det kännas som en hel djungel då det är många hantverksföretag som har slagit sig in på just badrum då man här kan tjäna rejält med pengar på jobb som går relativt snabbt. Det gäller att du undersöker noga att den firma som du anlitar har alla de certifieringar som krävs och arbetar enligt Byggkeramikrådets riktlinjer. Bara så kan du vara säker på att din försäkring gäller om det skulle uppstå någon form av problem senare.

Men nu ska vi inte måla fan på väggen för mycket här. Du är ute efter ett snyggt badrum och det får du också om du väljer en pålitlig firma.

Snygga snickerier gör skillnad

Något som inte alla badrumsföretag kan erbjuda dock är snickerier i badrummet. De ser till att allt kakel kommer på plats, att toalettstolen är installerad och att duschen fungerar som den ska. Men utan lister, dörrkarmar och kanske ett specialbyggt badrumsskåp så kommer det nog att se lite torftigt ut.

Det är lätt att glömma bort dessa detaljer när det är så mycket annat som man ska tänka på och offerten redan är flera sidor lång då det är så mycket som ska passas in på badrummets trånga yta.

Fråga alltså ditt badrumsföretag om de räknar med den typen av jobb i arbetet och om de själva har den kompetensen eller om det är något som du måste beställa till extra. Särskilt om du vill ha specialbyggda badrumsmöbler kan du bli tvungen att beställa snickarjobbet på sidan om. Kom ihåg att räkna med det i budgeten så att du har tillräckligt till förfogande.

Det är viktigt att få till slutfinishen för att badrummet verkligen ska se färdigt ut och dessa smådetaljer kan verkligen göra skillnad för hur badrummet uppfattas. En snygg kantlist kan göra att badrummet uppfattas lyxigt gentemot ett där man inte har lagt ner så mycket krut på finishen. Ta kontakt med en duktig snickare och be att få se exempel så märker du snabbt hur stor skillnad det kan göra.

10 Sep 2017

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.