Hantverkare som kan behöva anlitas om du köpt ett renoveringsobjekt i Stockholm

Om du har köpt ett renoveringsobjekt i Stockholm har du en händelserik period framför dig. Förhoppningsvis kommer arbetet att flyta på riktigt bra, samtidigt som resultaten är i linje med hur ni tänkte er på förhand.

Även om man planerar att göra mycket själv, behöver man åtminstone ofta anlita en eller två olika sorter av hantverkare för att hjälpa till med renoveringen. Oavsett om man anlitar en hantverkare i Stockholm eller någon annanstans, bör man aldrig anlita svart arbetskraft. Att anlita svart arbetskraft är en chansning, där du riskerar att inte få ut någon ersättning från försäkringsbolaget om olyckan är framme.

Golvläggare

Många fastigheter i centrala delarna av Stockholm har ett fint parkettgolv. Visserligen är det möjligt att lägga golv själv, men det kan samtidigt vara något man gärna lämnar över åt en golvläggare. På så vis kan man ju spendera mer tid på andra arbeten i huset, om man tycker att det är roligare.

Golvläggare finns det många av i Stockholm. Om ditt renoveringsobjekt ligger i de centrala delarna av staden, har du många aktörer att välja mellan. Tänk på att golvläggare i Stockholm kan vara något dyrare än de på glesbygden och i mindre städer (om du nu flyttar till Stockholm). Det här är inget specifikt just för golvläggare, utan är ett mönster i största allmänhet. Priserna, och då inte minst på hantverkartjänster som golvläggning, tenderar att vara lite dyrare i storstäder.

Läs mer här: http://www.golvläggarestockholm.biz/

Rörmokare

Om du ska göra om badrummet är det viktigt att du anlitar en rörmokare och inte försöker dig på att dra rör själv. Det här beror på flera saker, men till exempel så har du mycket begränsade möjligheter att få ut något från ditt försäkringsbolag om det senare sker en översvämning eller om andra problem uppstår till följd av ditt arbete.

Att anlita en rörmokare är bra i ett inledande skede. Om du ska bo i ditt renoveringsobjekt samtidigt som du arbetar på det, bör åtminstone kök, ett litet badrum och ett sovrum vara klart. Att vara utan dessa gör resten av processen betydligt mer komplicerad.

Elektriker

Precis som du inte bör dra rör på egen hand, om du inte är VVS:are, bör du inte heller dra kablar eller göra andra avancerade installationer själv. Även här har du mycket begränsade möjligheter att få ut pengar från ditt försäkringsbolag om olyckan skulle vara framme. Det starkare argumentet här är dock givetvis att det kan vara livsfarligt utan kunskaper och erfarenhet. 

4 Aug 2017

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.