Härliga färger på kakel i årets kökstrender

Det är många positiva nyheter inom inredning i år. Den ena är att det är slut på den vita, svarta och grå trenden när det kommer till tapeter och väggfärg. I stället ser vi nästan en explosion av färger. Det är även slut på det enfärgade trenden. I stället ser vi mönster i alla olika färger och former. Särskilt gäller detta på kakel. Särskilt populära är de marockanska mönster som vi ser på många kakelplattor.

Populära färger och mönster i kök

Särskilt populärt har det blivit att ha blått eller grönt i köksinredningen i år. Då är det nyanserna av Salvia grönt som har blivit mycket populär. Även blått kakel är mycekt populärt. Det ger ett helt annat liv åt köket med mönster och färger, och det är väl det man vill uppnå med kök, eller hur? Vi vill ju inte ha sovande människor vid frukostbordet, eller hur? Då vill man ha aktivitet och pigga färger i köket.

Vi ser egentligen alla slags färger på kök

Det senaste året har vi sett mycket pastellfärger, som blandas med varandra. Vi har sett mycket gult som har slagit igenom, liksom rött. Ett bra tiups är att om man kombinear mågna färger med varandra, får man dem att harmoniera med varandra genom att välja färger som går i samma ljusa nyans. Det är till exempelt inte snyggt att ha ljusgult och sedan bredvid måla med mörkt rosa färg. Eller måla med ljusgrönt och sedan ha en stark azurblå färg bredvid den ljusa och gröna färgen.

Metaller är populär i kök

Vi ser också att man inför metaller i köket. Särskilt blandare får gärna vara tillverkad i mässing, koppar eller målad i svart metall. Man vill använda detaljer av metaller, som mässing invid diskbänken i köksinredningen. Andra populära och retromaterial som kommit tillbaka i kök är marmorskivorna som var så populära under 1980-talet. Nu ser vi dem på arbets- och diskbänkarna. Vi klär väggar och golv i stenmaterial. Det är inte någon dum idé då stenplattor är otroligt hållbara material. 

Välj rätta hantverkare för jobbet

Om du vill inreda köket i dessa fina material och ge liv och färg åt ditt kök, är det viktigt att välja rätta hantverkare för jobbet. Välj pålitliga hantverkare som har egen ansvarsförsäkring, som har rätt utbildning och rätta certifikat, som visar att de kan arbetet och har rätt materialkunskaper. Ska någon dra elektricitet är det viktigt att endast anlita utbildade elektriker och VVS-montörer som är behöriga. Läs mer om rätta hantverkare som kan utföra köksrenoveringen åt dig i Stockholm på: http://www.köksrenoveringstockholm.com.

20 Jan 2019

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.