Hemmaspa är få förunnat, eller?

Att kliva in på sandfärgat skönt klinker, se stiliga duschdörrar och en stor stril som ger hotellkänsla i ditt hem. Naturnära toner och material som skapar din alldeles egna oas med känsla av spa.

När du äntligen får chansen att renovera ditt badrum bör du tänka till. Det är tillfället för dig att skapa ditt alldeles egna lilla hemmaspa. För vad är väl bättre än att ta en lång dusch eller ett härligt, varmt bad i sitt eget hem - när du vill och hur ofta och länge du vill. Se framför dig en badrumsrenovering där du skapar precis den känsla du alltid drömt om. Den känslan du endast upplevt på hotell utomlands - den lyxiga känslan av semester - kan du nu välja att skapa på hemmaplan. Snåla inte med en badrumsrenovering, unna dig det du drömmer om och du kommer tacka dig själv i flera år framåt.

Layout och materialval

Börja med att fundera på vilka funktioner du vill ha i ditt badrum. Vill du bada eller duscha eller både och? Hur stort är badrummet, rymmer du allt? Finns där något idag som du vill ta bort? Saknas något som du vill tillföra? Vill du flytta runt de vägg- och golvfasta möblerna? Det är alltid gott att tänka på bra förvaring i alla rum. Har du plats för alla badrumsattiraljer och handdukar och det du behöver? Om inte så ska du skapa det! Hur vill du att golv och väggar ska kännas och upplevas? Gillar du stort eller litet kakel och klinker, kanske mosaik eller blandat? Vill du ha spakänsla och harmoni ska du gå på jordnära och ljusa toner i dina materialval, som du sedan kan matcha upp med färger och textilier.

Det tar sin tid

Det är allmänt känt att det är lite bökigt med badrumsrenovering. Har du bara ett badrum i din bostad så är det skönt att ha ett annat tillfälligt boende att ta till - kanske besöka familj eller vänner en kort period. Det dammar, låter och är besvärligt att vara utan toalett och dusch, varför det i princip är omöjligt att bo kvar under badrumsrenoveringen om du inte har fler badrum i bostaden. Hur lång tid tror firman att de behöver på sig för att genomföra önskade förändringar? Hur länge är det sedan ditt badrum renoverades senast? Vid en renovering behöver nya standarder efterföljas och visst jobb måste helt enkelt utföras i underarbetet för vattenskydd etc.

10 Jun 2020

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.