Hjälp med asbestsanering i Stockholm

Asbest användes förr i byggnadsmaterial och ska man renovera en äldre fastighet kan man behöva göra en asbestsanering. Här är några råd till er i Stockholm.

Asbest användes flitigt i olika typer av byggnadsmaterial ända fram till 80-talet då det totalförbjöds. Detta efter att man hade kommit på att de små partiklar som frigörs när man arbetar med materialet är starkt cancerframkallande. Asbest är alltså inte farligt så länge man inte rör det. Men ska man renovera eller riva en fastighet måste man, om där finns asbest, först utföra en sanering.

Det kan vara svårt att själv bedöma om det finns asbest då det används i både isolering, golvlim och kakelfog med mera. Det säkraste är att anlita ett företag som är specialiserade på asbestsanering och rivning. Då får man även hjälp med att frakta bort och deponera den farliga asbesten på ett korrekt sätt.

Så går en asbestsanering till

Ska man anlita någon för asbestsanering i Stockholm ska man vara noga med att kontrollera att företaget är certifierat. Det krävs nämligen särskild kunskap för att kunna handskas med asbest på ett säkert sätt. De som utför saneringen måste även bära skyddskläder och andningsmasker. Det gäller också att skydda allmänheten runt omkring.

Därför måste rummen som innehåller asbest först kapslas in för att inte asbestpartiklar ska spridas i luften och läcka ut. Det byggmaterial som innehåller asbest måste sedan försiktigt packas ner i slutna behållare som tydligt märks med sitt innehåll. Hur mycket en asbestsanering kostar beror vanligtvis på omfattningen av arbetet. Det bästa är att ta in offerter från några olika företag.

7 Mar 2023

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.