Hur ofta behöver man renovera badrummet?

En badrumsrenovering är ofta ganska så omfattande och kräver mycket planering. Man måste även vara noga med att anlita rätt hantverkare. Men hur ofta behöver man renovera badrummet?

Generellt säger man att ett badrum behöver renoveras ungefär vart tjugonde år. Men det kan också behöva ske tidigare, då det som avgör egentligen beror på hur pass slitet det är, och vilka slags material man använt tidigare. En familj på fyra personer sliter så klart ut ett badrum snabbare än ett singelhushåll.

För att förlänga livslängden och förebygga fuktskador kan man underhålla fogarna mellan kakelplattorna och lägga nya. Att också ha som vana att torka kaklet torrt efter att man har duschat hjälper mycket. Men man ska helst inte vänta för länge med badrumsrenoveringen då tätskiktet i alla badrum förr eller senare slutar fungera.

Anlita alltid våtrumscertifierade hantverkare

Genom att renovera innan fuktskadorna uppstår behöver renoveringen inte bli lika omfattande och man spar också pengar. Men det är viktigt att de hantverkare man anlitar har utbildning och är certifierade för våtrumsarbeten, annars kommer inte försäkringen att gälla om det skulle uppstå problem.

Det går också att spara tid och pengar vid badrumsrenovering i Upplands Väsby genom att välja ett byggföretag som erbjuder totalentreprenad. Då säkerställer byggföretaget att certifierade kakelsättare, elektriker, vvs-tekniker med flera, används i de olika momenten. Man behöver alltså bara skriva kontrakt med byggfirman och inte med flera olika hantverkare. Men innan man väljer byggföretag kan det vara bra att ta in offerter och referenser från ett par olika aktörer.

29 Jan 2021

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.