Inreda badrummet vid renovering

En badrumsrenovering ger dig verkligen tillfälle att sätta din personliga prägel på badrummet. Att renovera ett badrum i Stockholm kostar en slant, men vi är av åsikten att när man ändå är igång är det lika bra att spendera lite extra för att få det precis som man vill ha det. Att man kan vilja försöka spara in pengar på detaljer är förståeligt, men du bör betänka att ett lyxigt, vackert badrum som är fackmannamässigt renoverat höjer värdet ordentligt på din bostad. Kort sagt – det du investerar kan du räkna med att få tillbaka.

Våtrumsmatta eller kakel?

I valet mellan kakel och våtrumsmatta skulle lyxrenoveraren för något decennium sedan tveklöst ha sagt kakel. Våtrumsmattan ansågs omodern och förlegad och revs ut ur en stor del av de svenska badrummen i slutet av förra seklet och ersattes av kakel och klinker. Dock skulle det visa sig att det i många fall inte var en helt lyckad idé. En våtrumsmatta utgör ett tätskikt i sig, vilket keramikplattor inte gör. Tvärtom så släpper kakel och klinker igenom fukt och fordrar ett ordentligt tätskikt bakom. Kunskapen kring detta var inte så stor under 90-talet, varpå många badrum drabbades av fuktskador.

De moderna våtrumsmattorna finns dessutom i en enorm mängd mönster, färger och kvaliteter och vissa varianter har en väldigt lyxig känsla. Det är numera möjligt att få ett mycket snyggt och stilrent badrum även med en våtrumsmatta. Priset är fortfarande lägre, så vill man ha kvalitet med en lite lägre budget kan just valet mellan kakel ellr våtrumsmatta vara ett intressant område.

Keramikplattor som kakel, klinker och mosaik är dock fortfarande det populäraste valet i badrum, speciellt i Stockholm. Även här är utbudet stort och känslan av stiga in ett nyrenoverat badrum med vackert kakel eller mosaik är svårslagen. När man väljer färg eller mönster kan det dock vara bra att hålla sig till något tidlöst och inte haka på de mest extravaganta trenderna. Ditt badrum ska stå i många år och trender kommer och går. Välj något klassiskt och snyggt så är du på den säkra sidan.

Skåp och hyllor

Vad gäller inredningen är det även här lika bra att satsa på god kvalitet och bra design. Badrumsinredningen används dagligen och stommar och skåpluckor av sämre kvalitet blir snabbt fula och slitna. Satsa på snygga stilrena skåp och luckor och tänk gärna på höjden. Detta ökar förvaringen och ger dessutom badrummet en ombonad och välplanerad känsla.

Toalett, dusch och badkar

När det gäller toalett, dusch och badkar finns många val att göra. Vissa skippar badkar helt och väljer att ha tvättmaskin istället om utrymmet är begränsat, men betänk gärna att just ett badkar gör mycket för att den där känslan av lyx och hemmaspa ska infinna sig. Även om man inte badar så ofta är det just möjligheten att unna sig ett långt varmt bad en kylig vintereftermiddag som många saknar när de gjort sig av med badkaret.

Även duschkabiner och duschmunstycken finns i många lyxiga varianter, många duschmunstycken har till exempel olika funktioner för att kunna variera duschstrålen. En duschkabin inramad av vacker mosaik är en fröjd att stiga in i varje morgon

Till sist - golvvärme

Golvvärme fungerar bäst med kakel och klinker, men det finns även våtrumsmattor som är anpassade för golvvärme. Golvvärme är nästan att betrakta som ett måste i moderna badrum och när du ända gör om hela badrummet och river upp tätskiktet så ska du absolut lägga in golvvärme. Inget slår känslan av ett uppvärmt golv om morgnarna. Dessutom hjälper golvvärmen till att torka upp i badrummet efter bad och duschar. En mycket bra investering.

28 Jan 2018

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.