Kan en badrumsrenovering höja värdet på min bostad i Huddinge?

Om bor i Stockholm – eller i någon del lite längre utanför stad, som exempelvis Huddinge – och står inför en försäljning av sin bostad så brukar man i regel kontakta en mäklare som kommer och värderar denna bostad. Det kan ofta hända att denna mäklare påpekar saker som kan höja värdet och att detta brukar innebära att man för en relativt låg kostnad kan sälja bostaden och göra en stor förtjänst. Saker som då i första hand brukar pekas ut är sovrum, kök och badrum – delar av bostaden där man spenderar mycket tid och således även vill ha rena, fräscha och moderna.

Bor man utanför Stockholm, exempelvis då i Huddinge så kan en badrumsrenovering alltså vara det som fäller avgörande och i slutändan höjer värdet markant på bostaden man ska sälja. Varför? Jo, det beror helt enkelt på att Huddinge är en relativt oattraktiv del sv Stockholm – generellt sett – och att man därför måste sticka ut och liksom skilja sin bostad lite från de övriga. Här kan alltså en badrumsrenovering vara just den droppen som gör att bägaren rinner över till din fördel och att du och din bostad i Huddinge slutligen står som segrare då spekulanter ska bestämma sig. Det är alltså därför som man i Huddinge och andra orter utanför tullarna i Stockholm alltså tjänar extra mycket på att genomföra exempelvis en badrumsrenovering innan försäljning – detta då man för en relativt låg kostnad i slutändan vinner pengar. En badrumsrenovering i Huddinge ska alltså ses som en investering på ett helt annat sätt än vad en badrumsrenovering i exempelvis Härnösand ska göras.

Detta då man i Härnösand kanske mer genomför sin badrumsrenovering för trivsel och komfort och inte har samma heta marknad för bostäder som man har i Stockholm och som i det här fallet, Huddinge. Naturligtvis sker även en badrumsrenovering i Huddinge av skäl som komfort, trivsel och mervärde för hela familjen, men här kan man alltså även väga in en vinst vid en eventuell försäljning då man påbörjar arbetet och planering kring den.

Hur mycket kostar en badrumsrenovering i Huddinge?

Själva kostnaden för en badrumsrenovering varierar och beror naturligtvis på hur mycket du ska göra, vilket material du ska använda samt hur stort badrummet faktiskt är och här skiljer sig inte Huddinge åt från någon annan del av Sverige. Det som däremot kan skilja är att man i Huddinge – i och med närheten till Stockholm – har ett större utbud av företag verksamma just inom badrumsrenovering och därmed kan använda denna konkurrens till att få ett så bra pris som möjligt.

För en firma bör man anlita – en badrumsrenovering tar, oavsett vad man ska göra, tid och dessutom får man inte sköta saker som vatten och dragning av el själv heller. Detta oavsett om man nu bor i Huddinge eller i Härnösand. Dock så kan man utföra vissa saker själv då det handlar om badrumsrenovering men det bästa är att anlita en firma som sköter allting och bor man exempelvis då i Huddinge så kan man, som sagt, välja och ta in olika offerter som ger en det absolut bästa priset.

2 Jan 2018

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.