Kan en golvläggare lösa problemet i Göteborg?

Det kan vara svårt att själv lägga ett nytt golv om underlaget är alltför ojämnt. En golvläggare i Göteborg kan troligen fixa det dock. Han är ju proffs.

Linus svor högt. Han var i färd med att lägga nytt golv hemma i huset i Göteborg. Det var inte så svårt när man väl hade fått kläm på det, tyckte han. Det var verkligen finurligt uttänkt med det så kallade klickgolvet.

Linus hade hört talas om att den svenske uppfinnaren bakom klickgolvet hade blivit mångmiljonär på de royalties som han hade dragit in tack vare patentet. Det var honom väl unt, även om Linus hade varit ännu gladare om det var han själv som hade stått bakom uppfinningen.

Bäst att anlita en golvläggare

Men nu hade han alltså problem, inte på grund av det nya golvet, utan på grund av det gamla. Det började allt mer luta åt att han skulle bli tvungen att anlita en riktig golvläggare. Det gamla golvet var nämligen väldigt ojämnt. Det var inget som Linus direkt hade noterat tidigare. Det låg en plastmatta på golvet förut och den hade naturligtvis följt ojämnheterna utan problem.

Det fungerade inte alls på samma sätt med det nya golvets långa plankor. Ändå hade han försökt att jämna ut med flera lager underlagspapp där det behövdes. Det hade dock inte gått tillräckligt bra, visade det sig. När man gick på plankorna så sviktade de märkbart. Han svor igen. Frågan var om ens en professionell golvläggare skulle kunna fixa detta. Men han skulle ge dem en chans. Dom var väl inte proffs för inte?

24 Jul 2022

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.