Konstruktionsritningar är ett krav för att få bygga hus

Att ta fram konstruktionsritningar är ett måste för att bygga hus. En villa och en sockerkaka har nämligen inte särskilt mycket gemensamt med varandra.

Att bygga hus utan konstruktionsritningar är faktiskt inte alls som att baka utan recept. Det senare går att göra, med rätt kompetens och känsla. Det tidigare går inte alls, oavsett hur duktig du är på att bygga hus. Du som ska upprätta en ny fastighet eller byggnad gör alltså klokt i att beställa ordentliga konstruktionsritningar.

Det handlar dessutom inte bara om att faktiskt kunna bygga huset. Det kan också mycket väl vara så, att det krävs konstruktionsritningar för att du ska få ditt bygglov godkänt av kommunen. Ett bygglov handlar nämligen inte bara om att kommunen tillåter ATT du bygger. Det handlar också om att de ska bedöma att du har allt på banan för att faktiskt få bygget klart också.

Konstruktionsritningar ett måste för bygglov

Den konstruktionsritning du lämnar in tillsammans med bygglovsansökan kommer alltså att bli bedömd av kommunens tjänstemän. Då kan det vara klokt att inte lämna in en egenhändigt skissad konstruktionsritning, utan en professionellt utförd ritning enligt konstens alla regler.

Och när det kommer till konsten “att bygga hus” är reglerna många. Det finns en rad lagar att förhålla sig till när det kommer till fastigheter, och även om du bygger en privat villa som du ska bo i själv så måste du följa dem. Ta hjälp av en arkitekt, så slipper du lämna in redigerade konstruktionsritningar gång på gång.

25 Aug 2022

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.