Köpa container kan vara en bra investering

När du vill köpa container har du förmodligen ett behov av att frakta något som är stort och otympligt. Kanske har du ett behov av att kunna lagra något.

Det är kanske inte alltid som du får plats med allt som du tycker att du behöver förvara. Då kan du köpa dig en container. Till en sådan kan man sedan hyra en lagerplats. Det är en smart idé ifall du senare ska frakta undan det du lagrat. Då behöver det inte lastas om utan ligger i säkert förvar från början till slut.

Att skicka saker i en container blir extra smidigt när det handlar om att använda olika transportmedel. En del av transporten kanske sker med båt, medan andra sträckor sker med bil eller tåg. Allt ligger nedpackat i din egen container. Inga bekymmer för att något ska försvinna på vägen.

Hyra eller köpa container är frågan

När du ska göra ett eller flera inköp av container behöver du fråga dig själv om det är det bästa alternativet. Det finns ju tillfällen då du kan vinna på att hyra en istället. Om du till exempel ska skeppa iväg något och det är en engångsföreteelse, då kan det vara bättre att hyra än att köpa.

Är din affärsidé däremot att hyra ut containrar så behöver du självklart ha köpt några innan. Då kan du antingen göra ett stort inköp av container på en gång, eller dela upp inköpen till några olika tillfällen. Det är en fråga om ekonomi och plats.

10 May 2022

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.