Målare och freskomålare i Stockholm

Under 1500-talet dekorerade konstnärer väggar i palats och kapell med freskomålning. Moderna målare gör inga fresker i Stockholm men kan sätta upp fondtapet.

Ordet fresk kommer från italienskan och betyder färsk. Fresken kallas så eftersom den målas direkt på fuktig, nylagd kalkputs. Tekniken gör att färgpigmenten omges av kalkkristaller när den härdar vilket ger ett mycket hållbart resultat. Hållbarheten hos freskomålningarna gör att vi idag kan njuta av konst från 1200-talet.

En av de mest kända freskerna är Michelangelos målning Den Yttersta Domen som pryder en vägg i Sixtinska kapellet. Målningen gjordes mellan 1534 och 1541. I Stockholm gjordes stora väggmålningar av Olle Hjortzberg i Sofia kyrka på 1900-talet. Numera pryds inte så många väggar av fresker, men skickliga målare kan fortfarande skapa vacker interiör med färg och tapet.

Ta en kunnig målare till hjälp när du ska inreda ditt hem

En kunnig och erfaren målare i Stockholm kan vara till stor hjälp när du ska färgsätta din bostad. Val av tapeter, färg på köksluckor och fönsterkarmar är det som kommer att prägla ditt hem och då kan det vara bra med expertråd. Det bästa du kan göra är att ta kontakt för ett möte på plats.

Tillsammans med din målare går du igenom hur du vill ha det. När ni kommit fram till en bra lösning får du en offert och tidsplan. Arbetet utförs av utbildade målare som har erfarenhet av alla typer av måleri och tapetsering. När arbetet är klart får du efter slutbesiktningen en dokumentation som visar vad som gjorts.

Hitta en målare i Stockholm genom denna hemsida: gustavsbergsmaleri.se

10 Jul 2023

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.