Mycket färggrannt kakel i år

Årets trender inom kakel är verkligen färgsprakande, och rikt på mönster. VI har allt mer frångått det strikta vita och svarta. Många väljer nu i stället starka färger på sitt kakel; färggrannt grönt, turkos eller stora medaljonger. Lhådös kakel har många varianter på mönster som mer påminner om badrum från södra Europa. De har också en härligt grön kakel i buteljnyans.

Lyxig trend

Det är mycket stenmaterial också, som marmor i årets badrumstrender. Mer än förut har vi tagit in lyxiga material i badrum. Det gäller både kakel, klinker, som detaljer i inredningen. Vi installerar stora, guldiga speglar. Och varför inte en kristallkrona i badrummet? Eftersom vi lägger mycket pengar på badrummen passar en kristallkrona som krona på verket i badrumsinredning.

Dessutom ser vi hållbarhet som en viktig trend i inredningen. Vi vill hellre ha hållbara material än billiga och hellre dyrare inredning än ”slit-och släng-produkter”.

Att tänka på när man renoverar

Om du är den händiga typen, kanske du väljer att göra merparten själv. Att göra allt i badrummet kanske inte är att rekommendera. Att bygga rätt vinkel på badrumsgolvet där vattnet ska rinna ner i avloppet kan vara svårt. För att se till att det blir garanterat bäst, bör du anlita en professionell hantverkare göra det. Om du gör fel kan det bli svårt att få ut på försäkringen om något inte blir som du tänkt det.

Riva inte svårt

Att riva badrum är inte så svårt, om du vet hur du ska göra. Du behöver rätt redskap för att riva ut allt. Vill du ha en hantverkare som gör ett bra underlag som ska till i badrummet för att det ska bli bra, kan du begära in offerter på lite olika företag. Om du inte känner till några företag som renoverar badrum, kan du fråga bland vänner och bekanta. Känner inte de till någon som låter bra, kan du alltid gå ut på nätet. Googla till exempel badrumsrenovering plus namnet på orten där du bor. Bor du till exempel i Stockholm, kan du googla badrumsrenovering Farsta, eller var du bor.

Då får du några exempel på företag som arbetar med badrumsrenoveringar när där du bor. Då är det bara att begära in offerter. Efter det kan du be om referenser. Då vet du att du i alla fall har möjlighet att välja ett bra företag. Kom ihåg att du kan göra rejäla avdrag på inkomsten med hjälp av ROT-avdraget, dock som mest 30 procent av arbetskostnaden. Resekostnader och arbetsmaterialet är inte på samma sätt avdragsbart.

11 Mar 2018

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.