När bör man renovera sitt badrum?

Ser ditt badrum gammalt och slitet ut? Börjar det bli till åren? Kanske är det rent av opraktiskt eller trasigt? Då är det dags för en renovering! Läs om hur en badrumsrenovering går till!

I badrummet spenderar man mycket av sin tid, fastän man kanske inte tänker på det. Det är ofta det första rummet du besöker när du vaknar och det sista innan du går och lägger dig. För vissa är badrummet bara ett rum som man passerar eller som man måste vistas i ibland. För andra är det en fristad och ett rum för avslappning. Hur badrummet ser ut och vilket skick det är i betyder väldigt mycket för hur vi använder oss av det. I ett gammalt tråkigt badrum vill man ju knappast vistas och ett rum med ett utslitet badkar känns inte särskilt avslappnande. Kanske skulle du behöva ett ställe i huset att smita iväg till för att ta ett långt varmt bad lite då och då?

Dags att renovera?

Är ditt badrum slitet och gammalt? Då är det dags för det att renoveras. Faktum är att även om ditt badrum kanske inte ser slitet ut så kan det vara hög tid för renovering ändå. Många gånger kan ett lite äldre badrum se förhållandevis fräscht ut, samtidigt som det under ytan döljer sig sprickor i tätskikt och våtrumsmattor. Sprickor och skador i just badrum och våtutrymmen kan leda till vattenskador. Något som varken är särskilt enkelt eller billigt att åtgärda. Ingenting håller för evigt och det är särskilt sant när det gäller badrum. Tätskikt och rörledningar kommer med tiden att slitas ut och det är alltid bättre att göra någonting åt det innan problem uppstår.

Det bästa läget är nu

Det kan alltså vara svårt att veta när badrummet behöver renoveras eftersom att det inte nödvändigtvis går att se med blotta ögat. Ibland händer det ju att någonting går sönder och man tvingas att renovera badrummet ändå. Eller så har man helt enkelt tröttnat på det gamla badrummet och vill renovera för den sakens skull. Men hur ska man veta om det behövs när ingenting verkar eller ser trasigt ut? Det bästa är att ta kontakt med ett företag som specialiserar sig på just badrum och våtrum. De har både erfarenhet och expertis och kan berätta för dig om ditt badrum behöver renoveras. Om så är läget så kan de lägga upp en plan för renoveringen tillsammans med dig.

2 Mar 2020

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.