När du behöver en badrumsrenovering med fina material

Tänk att kunna renovera badrum i just de färger och med de material som man önskar. Det finns ute så många fina byggmaterial att det endast är den egna fantasin som sätter gränser. Vi ser mycket av naturmaterial som har slagit igenom i popularitet. Det är byggmaterial i trä, som vi gäran bygger bastun av, och klär in väggarna med träpanel med bastulavar av trä. Det är mycket stenmaterial som är populära i vit marmor, och bänkskivor i granit med handfat i porslin. Den nya trenden inom badrumesrenovering är hållbarhet med material som inte ska gå av för hackor utan finnas under lång period och som man inte tröttnar på. Överhuvudtaget är materialen tänkta mer på miljön och med hänsyn till att dämpa konsumismen och byta ut byggmaterialet.

Många hantverkare välja mellan i Stockholm

Väljer du att bygga och renovera med dyrbara byggmaterial vill man att det ska hanteras med stor försiktighet och med respekt för materialet i frgåa. Därför är själva arbetet med renoveringen nästan lika viktig som själva byggmaterialet. Man vill ju inte att det kommer någon byggare som itne vet eller kan hantvera materialet på rätt sätt. Helst vill man ju8 gfå tag i någon som är erfaren hantverkare och som klarar av byggmaterialet. Det som är viktigt när man renovera badrum är dels fråga sig sjävl hur man vill använda badrummet. Vad är viktigast? Vad vill man ändra på? Hur kan man utnyttja det på bästa sätt?

Planeringen är mycket viktig

Innan man sätter igång med själva badrumsrenoveringen är det viktigt att fråga sig om vilka behov man har. Vill man använda badrummet för avkoppling kanske man ska instalelra en jacuzzi, eller vackert badkar. Gillar man bastu, finns det minimala bastun som man kan bygga på liten yta, men ändå få det som bastun ger; värme, avslappning och avkoppling. Sätt dig gärna ner tillsammans med en byggfirma som kan komma med bra förslag och så att de på rätt sätt förstår hur du önskar dig bardumsrenoveringen.

Välja hantverkare i Stockholm

Bor man i förorten, till exempel i Sollentuna, är det en bra idé att välja en hantverkar firma som arbetar nära ens bostad. Det för att minimera resor till och från ditt hem, eftersom de inte är avdragsgilla, såsom arbetskraften är. Du vet väl att du kan dra av på Rot-avdraget för arbetet med badrumsrenoveringen. Då bör du alltid anlita en firma som har F-skatt så att de är avdragsgilla för dig som kund. Här kan du läsa mer.

3 Dec 2018

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.