När du önskar dig en badrumsrenovering i Nyköping

Vilket kakel skulle du lägga i ditt badrum om du fick önska fritt idag? När man kommer på sig själv med att drömma om ett nytt kakel eller klinker, stenmaterial – eller varför inte en träpanel i sitt badrum, är det definitivt dags för en badrumsrenovering.

Vad är det som hindrar att genomföra en riktig badrumsrenovering? Om det är priset på badrumsrenoveringen, så kan man alltid påverka det. Det gör man genom att välja ett material som inte är så dyrt. Den som är riktigt prismedveten men som samtidigt vill göra miljön en tjänst, kan alltid välja att renovera med återvunnet material. Det gäller bara att man får tag i ett återvunnet material. Man kan även påverka storleken på priset om man väljer och kan genomföra renoveringen på egen hand. Ungefär så här mycket kan det kosta.

Vill man renovera med kakel och klinker

Säg att man nöjer sig med att renovera sitt badrum i material i medelnivå vad gäller standarden i  kvalitet, kan man komma undan med ungefär 2.000-5.000 kronor per kvadratmeter. Då tänker vi oss att man väljer en vanlig vit kakelplatta till väggarna och vitt kakel till golvet. Vill man istället ha en mer dyrbar inredning, med stenmaterial, eller ett italienskt kakel, kan det kosta allt mellan 5.000-10.000 kronor per kvadratmeter. Och ju mer exklusiva material som man önskar sig, finns det ju inget tak för hur höga kostnader som man kan komma. För den ekonomiske bostadsägaren kan man ju komma undan med ännu lägre materialkostnader än som vi har nämnt här, om man väljer badrumstapeter och plastgolv. De moderna badrumstapeterna och plastmattorna är inte så tokiga ändå. Plastgolven för badrum är inte lika plastiga längre. Visserligen håller inte materialen lika länge som andra material, men vill man ha en badrumsrenovering med lägre kostnader, kan man alltid välja dessa material.

Kostnad för hantverkare

Vad kostnaderna för hantverkarna landar på, är ganska så mycket beroende på var i landet som man bor. Det bästa är att varje gång som man vill renovera något i sin bostad, fråga om offerter av hantverkarna, så att man vet vilka kostnader de tar. Att räkna med att hantverkarna tar ungefär 500 kronor i timmen, är ganska så rimligt. Men kom ihåg då att arbetskostnaden är avdragsgill, enligt Rot-avdraget. Rot-avdraget är möjligt så länge som hantverkarna utför renoveringen i privatbostaden. Som kund bör man vara över 18 år fyllda, och betala själv för renoveringen.  Önskar du dig en badrumsrenovering i Nyköping? Läs då mer här: https://www.badrumsrenoveringnyköping.nu.

12 Nov 2019

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.