När du vill ha ny inredning

Titttar du också på renoveringsprogram på TV? När det kommer till inredning bör man renovera minst vart femte år. Väggar, tapeter och ytorna hemma blir lätt slitna. De får fläckar, särskilt om man har småbarn hemma och små händer som tar tag i väggarna när de ska upp eller ner på golvet. Har man husdjur är det på samma sätt. Särskilt golvet blir lätt slitet av små tassar med vassa klor. Många hundar gillar att "gräva" på golvet. Ett gammalt beteende som säkert hänger med sedan stenpåldern, typ. Om man då önskar dig rena och fina ytor är inte så konstigt. Det kostar inte så mycket om man tar ett rum i taget.

Med Rot-avdraget får du ner priset på arbetskostnaden

Med hjälp av Rot-avdraget får du ner kostnaderna på arbetet. Du betalar endast två tredjedelar av arbetskostnaderna, plus materialet som hantverkarna behöver. Materialet kostar inte så mycket, jämfört med för cirka 100 år sedan. Då var det arbetskostnaderna som var billiga och materialet som var dyrt. I dag är det tvärtom. Sedan kan du alltid bestämma dig för att måla om väggarna, och kanske välja en vägg som en fondvägg, där du väljer en exklusiv tapet.

Vill du få ner kostnaderna kan du återanvända

Om du vill hålla nere kostnaderna kan du i stället återanvända material, från inredning i kök eller badrum, om du så önskar. Det är dessutom miljövänligt. Det är än så länge nytt, men varför inte starta en ny trend? Om du börjar fråga runt efter inredningar som andra inte vill ha, kommer du att se att många gillar tanken att någon annan vill återanvända det som de själva hade tänkt slänga. Dessutom får du det gratis. Det enda som kommer att kosta är att frakta inredningen hem till dig. Däremot får du ny inredning, för dig, som är gratis och miljövänligt. Satsar du på att hantverkare får göra sitt jobb hemma hos dig, som nästan är helt gratis, kommer du att få riktigt fin renovering hemma.

Anlita erfarna hantverkare

Varför itne anltia hantverkare med lång och gedigen erfarenhet? Då får du inredning och renovering som du kan lita på. När du väljer firma för renoveringen bör du vara noggran med vilka hantverkare som du anlitar, de bör ha alla certifikat för jobbet, så att du vet att de gör renoveringen på rätt sätt. Känner du inte till redan nu några sådana hantverkare kan du börja med att googla "husrenovering Stockholm", eller en annan ort om det är där du behöver det. Be dem sedan om offert och referenser. Sedan väljer du den som har bäst offert i jämförelse med sina referenser.

7 Feb 2019

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.