När du vill ha platsbyggda funktioner hemma

Ibland kan det vara praktiskt och bra att ha inbyggda möbler, som till exempel inbyggda garderober i sitt hus. Det sparar utrymme och gör ditt hem mer personligt. Så kan en loftsäng till exempel göra villan, eller lägenheten mer personlig. Du kan vara rätt så säker på att ingen annan har en sådan inbyggd loftsäng som du har, om du låter bygga en sådan. Vissa möbler är dock inte särskilt praktiskt att bygga in; som en kökssoffa. Är det sedan så att du vill sälja villan eller lägenheten kan det göra vissa spekulanter tveksamma att köpa bostaden om hon eller han ser en inbyggd kökssoffa. Även om du tycker det är det mest praktiska och bästa sättet att möblera köket på, kanske inte nästa ägare anser det. Då ser de framför sig hur de kommer att behvöa riva kökssoffan. Och allt som innebär mer arbete kan göra en och annan tveksam till att bjuda för en bostad.

Utnyttja bara "döda" utrymmen för inbyggda möbler

Ska man bygga in saker gäller det att utnyttja sådant som inte går att möblera på annat vis. Till exempel en trappa. Den kan du inte flytta på, om du inte bestämer dig för att riva den, givetvis. Så är du själv nöjd med trappans plats, kan du mycket väl utnyttja utrymmet under eller i trappan för förvaring. Vem har inte sett Harry Potter-filmerna eller läst J.K Rowlings böcker? Där fick ju huvudpersonen bo under trappan. Visserligen var utrymmet under trappan möblerat med säng men hur kul är det att bo under en trappa? Riktigt så är det inte vi menar att man ska utnyttja utrymmet under trappan – snarare kan man utnyttja det "döda" utrymmet under trappan till förvaring av saker som man just då inte behöver använda. Har man ett litet utrymme kan man alltid utnyttja en alkov som bokhylla. Alla utrymmen som är "döda" utrymmen kan användas till hyllor eller förvaring.

Man kan även skafffa sig möbler med dubbla funktioner

En sak som man kan använda som två olika funktioner är däremot, som till exempel bygga entrémöbel som man både kan sitta på och ta på sig skorna, som samtidigt förvarar skorna åt en, eller en bokhylla som rymmer ett skrivbord, eller ett matbord som samtidigt är en hylla för förvaring av kökssaker. Det finns duktiga snickare som kan hjälpa en med det. Googla "snickare Stockholm", om det är där du behöver en snickare. Annars skriver du in namnet på den ort som du behöver en sådan. När du väl har fått namnet på några snickare, kan du alltid ta kontakt och fråga efter offerter och referenser. Sedan är det bara att välja den som är bäst.

När behöver man en snickare?

En snickare är ju oftast en person som helt enkelt är mer praktisk person som kan hjälpa en med det mesta; måla, bygga in- och platsbyggda möbler, renovera hemma, montera inredning och andra praktiska saker som du behöver. Anlitar du dessutom ett företag som erbjuder totalentreprenad får du den slags hantverkare som du behöver; kaklare, målare, elektriker, murare och det som du kan tänkas behöva.

26 Sep 2018

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.