Pallställ – utnyttja lagerytan bättre

Om ditt lager har liten yta men högt i tak, utnyttjar du volymen bättre med pallställ. Med pallställ utökar du lagerplatsen på ett säkert och ordnat sätt.

Ditt företags logistikchef är av den gamla stammen och gillar inte lager. Ett företags varulager ska helst vara på väg till och från företaget och inte ligga still och binda kapital. Säkerhetslager betraktar logistikern som ett fult ord. Istället för att bygga ut det fysiska varulagret bör vi investera i ett förbättrat datorsystem, har logistikern alltid menat.

Men tiderna förändras. De senaste åren har behovet av lagerhållning ökat. Pandemi och väpnade konflikter i omvärlden har lett till försenade leveranser och komponentbrist. Många företag har av den anledningen ibland fått oplanerade stopp i produktionen och försenade leveranser.

Pallställ och säkrare planering

Vad hjälper det, om vi har ett datoriserat varuflöde? Vi kan ju bara konstatera på datorskärmen att vi har brist på komponenter, tänker du. Sådant kostar pengar. Eftersom du äger företaget får du ta den ekonomiska smällen. Du beslutar dig för att bygga upp ett säkerhetslager. Den befintliga lagerytan är visserligen relativt liten, men ni har högt i tak,

Du kontaktar ett företag som säljer och installerar pallställ. De kan inte bara sin hårdvara och vet hur pallställen ska byggas upp på ett säkert sätt. Leverantören vet också hur ett pallager ska byggas upp för att ge ett optimalt varuflöde. Vissa pallställ kan stå mot en vägg, där varorna plockas in och ut från samma håll. Andra pallställ bör stå i gångar med åtkomst till lagervarorna från två håll. Beställ nya pallställ här: www.pallställ.net

22 Oct 2022

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.