Passa på att göra stambyte när du renoverar badrummet

Är det dags att renovera i din bostad? Om du ändå planerar att helrenovera badrummet så kan det vara smart att göra ett stambyte i samma veva! Stambyten kan påverka vardagen en hel del, men eftersom en renovering av badrum också påverkar så slår du två flugor i en smäll. Vid ett stambyte så måste ändå golv och väggar i badrummet bytas ut och då är det ju ett perfekt tillfälle att göra när badrummet ändå ska renoveras. Visserligen tar arbetet lite längre tid än vad bara renoveringen skulle ta, men ett stambyte måste ske förr eller senare.

Om stambyte inte behövs då?

Om du vill renovera badrummet men inte är säker på att ett stambyte verkligen behövs så kan du kontakta en firma som inspekterar rören. Det finns gott om företag som kan hjälpa dig att kolla rören. Om det framkommer att ett stambyte inte är nödvändigt närmsta åren så kan det uppstå frågetecken - är det värt att renovera badrummet om vi ändå måste göra ett stambyte om ca 5 år? Det finns inget bra svar på den frågan, utan det är upp till varje hushåll att avgöra och diskutera med rörfirman. För den som inte vill genomföra ett stambyte så kan man iallafall passa på att göra en relining, då bättrar man på rören inifrån och skjuter upp stambytet. En relining är ingen permanent lösning, men det skjuter upp det oundvikliga - just stambytet.

Vid stambyte så kan det vara så att bostaden är obeboelig, vilket kan innebära krångel för de boende. Det kan vara så att man behöver bo någon annanstans medans stambytet genomförs eftersom man inte har fungerande badrum, kök och rör.

Eftersom många av husets rör ligger under golv, i grunden och i väggar är det extremt viktigt att man gör en rörinspektion med jämna mellanrum. Hade rören varit synliga för blotta ögat så hade man lätt kunnat ha koll på hur rören ser ut och om de börjar läcka. Men eftersom rören är dolda så märker man inte av en läcka förens det är försent och skadan är då redan skedd.  Vattenskador kan orsaka stora problem och det blir ett långt och dyrt arbete för att fixa det. Så gör dig själv och ditt hus en tjänst genom att med jämna mellanrum boka in en rörinspektion så ni inte råkar ut för några otrevligheter.

Om vill ni läsa mer om rörinspektion och hur de går till så gå in här: www.rörinspektionstockholm.se

 

25 Aug 2017

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.