Platsbyggd eldstad i Stockholm

När man förr i tiden skulle värma upp sina hem med ved så var det en platsbyggd eldstad som man byggde i Stockholm. Något som många väljer att ha även idag.

Det enklaste och billigaste inom kaminer idag, är att köpa en fristående kamin som man bara tar hem och kopplar in. Detta förstås med hjälp av någon kunnig person men det är ändå snabbt att göra. Men om man är ute efter en större pjäs, som dessutom kommer att trona med sitt gedigna utseende, då är det en platsbyggd eldstad som man ska satsa på.

En eldstad är något som tar en mycket stor del av ett rum och gör att det verkligen blir en centerpiece i en bostad i Stockholm. Det är även en värmekälla som man kan få precis som man önskar sig, såväl gällande utformning som storlek och färg. Och det gör att eldstaden numera har fått sin återkomst i allt fler hem och stilar.

Eldstad i olika stilar i Stockholm

När man ska montera en eldstad i Stockholm så kan man göra på olika sätt. Det är en platsbyggd eldstad, men hur man bygger den kan variera. I vissa fall kan man ta byggstenar och göra eldstaden som man vill, för att sedan putsa den och installera en insats till eldningen.

Men det finns även färdiga eldstäder som man får hem i monteringsbara delar. Ett enklare sätt att skapa en eldstad på, då man även får instruktioner för hur kaminen ska byggas ihop och hur den sedan kommer se ut och fungera.

26 Jan 2023

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.