Praktiska saker att tänka på till det nya badrummet

Man har mycket att tänka på inför en badrumsrenovering. I många fall är det ett väldigt stort projekt som tar tid och pengar, såväl som en hel del energi, i anspråk. Samtidigt kan det vara ett roligt projekt att göra tillsammans med någon man tycker om. För att det ska bli roligt även efter renoveringen, är det dock viktigt att man har planerat allt ordentligt. Utan god planering är det svårt att få riktigt bra resultat. I den här texten kan du läsa om en del praktiska saker som är bra att ha i åtanke.

Förvaring – snyggt och funktionellt

Förvaring behöver inte se tråkigt ut. Det finns idag mängder av olika badrumsmöbler som adderar vackert till interiören, samtidigt som de är väldigt praktiska. För att få bästa möjliga resultat är det bra att lägga ner mycket fokus på varje enstaka möbel som ska inhandlas under din badrumsrenovering.

Bor du i till exempel Stockholm eller Göteborg har du ett mycket stort utbud av möbelhandlare att välja mellan. Särskilt i Stockholm är utbudet stort. Du bör då kunna hitta en möbel som både är snygg och praktisk. Med lite tur och ihärdighet kan du säkerligen hitta någon till ett billigt pris, också. Förvaringen bör kunna nås enkelt och ha plats för allt det som du vill att det ska ha plats för.

Ljussättning

Precis som med förvaring kan lampor och ljussättningen ha en stark estetisk funktion. Bara för det bör man dock inte kompromissa med funktionaliteten. Ljusen i badrummet bör sitta på en bra plats och vara starkt. Om badrummet är för mörkt kan det till och med vara lite riskfyllt att använda.

Satsa på att få in så mycket naturligt ljus som möjligt i din badrumsrenovering. Om du planerar att sätta in ett nytt fönster, eller förstora ett befintligt, krävs troligtvis bygglov. Även om du bara ska byta hängning, till exempel från sidohängda fönster till vippfönster, krävs bygglov, enligt Stockholms kommun hemsida. Tänk dock på att informationen gäller just i Stockholm – i din kommun kan reglerna kring bygglov se lite annorlunda ut.

Kolla ventilationen

Efter en omfattande badrumsrenovering bör rimligen också ventilationen kollas. Med en bristfällig ventilation finns nämligen en risk att du inte kommer få behålla ditt nya badrum i ett fräscht skick särskilt länge. Detta eftersom dålig ventilation ofta är grunden till fuktskador och mögel. Om du inte har kunskap att se över detta själv kan det vara en idé att ringa en fackman för inspektion. Läs här för mer information.

3 Feb 2018

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.