Prisjämförelse: Hantverkare i Stockholm till ett bra pris

Innan du ska köpa hjälp av olika hantverkare kan du tjäna en rejäl slant genom att undersöka prisskillnaderna. Det kan kännas som bortkastad tid, men det är det inte. Det kommer du att märka så snart du provat.

Det kan dock vara klokt att redan från början bestämma hur mycket tid du ska avsätta till jämförelsen. Jämförande är i regel gränslöst och när du väl börjat se att det gör skillnad är det lätt att dra iväg och grotta ner sig i priser lite väl djupt.

Tänk att du väljer en timmes tid. 60 minuter - det är ungefär vad det tar att skriva ihop en offertförfrågan som du sen skickar till flera olika företag. Det är vanligast att mejla eller gå in på olika hantverkares hemsidor och leta upp färdiga formulär för offertfrågor. Du kan självklart också ringa in din förfrågan direkt till hantverkare du är intresserad av att anlita. Det ger då en mer personlig kontakt men kan ta mer tid. Det är upp till dig vad du vill satsa på.

Professionella företag jämför

När det gått några dagar bör du ha fått tillbaka svar från de flesta hantverkarna. Redan nu märker du vilka som har möjlighet att ge den bästa servicen och tänka kundinriktat. Om du inte hör något av hantverkaren som du bett att få offert från inom ett dygn är det däremot inte konstigt. Särskilt om du har detaljerade frågor. En seriös hantverkare kan vilja räkna noggrant innan hon eller han återkommer till dig. Särskilt om du har flera frågor inbyggda i din offert.

Som med allt annat här i livet så får man svar som man frågar. Om du vill ha svar i detalj så bör du först fråga efter en summa mellan tummen och pekfingret. Senare kan du fråga mer ingående. Det är oftast gratis att beställa offert så hantverkaren kan inte lägga ner massor av tid på din offert när han eller hon inte vet om du kommer köpa tjänsterna eller inte.

I dag finns också företag som erbjuder den här typen av jämförelse. Du betalar en mindre summa för att få hjälp att hitta rätt hantverkare. Det finns även en del sajter där du får hjälp att räkna ut prisjämförelser. En gratis hjälp. Då finansieras sajten av reklam och kostar inte dig något.


Tänk bara på att du kanske inte får del av aktuella erbjudanden om du enbart gör en grov jämförelse mellan flera olika hantverkare. I slutänden kan det vara klokt att sålla fram några goda val och sen välja mellan två favoriter och se vem av dem som har de bästa priserna och de bästa erbjudandena just nu.

9 Jun 2017

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.