Renovera fönster förbättrar fasaden

Behöver du renovera fasaden på din fastighet? Att renovera fönster gör mycket för att förbättra fasaden. Fönster är avgörande för utseendet på din fasad. Antingen renovera du dem själv, eller anlitar en firma som gör det åt dig. Det är inte särskilt svårt att renovera dem själv, det gäller bara att du vet vad du gör.

Detta behöver du för din fönsterrenovering

Du behöver redskap som hjälper dig att slipa av färgen på fönsterkarmar. Du behöver nya beslag och eventuellt behöver du byggmaterial som ersätter material som har ruttnat eller som helt enkelt behöver bytas ut. Du behöver rostskyddsfärg och grundfärg, samt den slags målarfärg som du vill måla om dem på.

1. Du behöver antingen en slipmaskin eller en värmepistol som hjälper dig få av färgen på dina fönster.

2. När du väl har fått bort färgen, ser du tydligen vilka delar på fönster som behöver bytas ut. 

3. Måla rostskyddsfärg på järnbeslag på fönster. Du kommer att behöva en rostskyddsfärg, fråga din färghandlare så att du får rätt sorts målarfärg som skyddar fönsterbeslagen. 

4. Byt ut de delar på dina fönster som behöer förnyas.

5. När du väl har målat järnbeslagen med rostskyddsfärgen, spikar du fast dem i dina fönster.

6. Sedan grundmålar du hela fönster några gånger.

7. Måla sedan dem i önskad färg. Minst två gånger behöver de bestrykas.

8. Eventuellt bör du täta fönster innan du monterar fast de renoverade fönster.

9. Eventuellt bör du måla om fönsterkarmar innan du är klar.

10. Till sist bör du installera spaltventiler på fönster innan du är helt färdig med dina renoverade fönster.

Anlita hanterkare till fönsterrenoveringen

Om det är så att du tycker att det är ett för svårt och stort projekt att renovera fönster på egen hand, kan du alltid anlita hantvekrrare för din fönsterrenovering. Du kan googla "fönsterrenovering Stockholm", om det är i Stockholm du behöver det, vill säga. Annars skriver du din egen ort efter "fönsterrenovering" för att få tag i en hantverksfirma som tar på sig fönsterrenovering på den ort där du bor. När du har fått några namn på hantverksfirmor som erbjuder sig att renovera fönster, kan du ta kontakt, fråga om offert och referenser, läsa omdömen om den hantverksfirman som du funderar på att anlita. Välj då den som gör arbetet bäst, gå inte bara på pris. Tar de ett lägre pris kan du inte vara säker på att det blir någon bra fönsterrenovering.

23 Oct 2018

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.