Rörmokare – ett viktigt yrke i Göteborg

En rörmokare i Göteborg kan lösa situationen när du saknar vatten, eller det kommer för mycket. Var tacksam över deras existens och att de har jourassistans.

Allt sedan man kom på tekniker för att kunna leda vatten in i, och avlopp ut ur, byggnader, har rörmokare varit ett viktigt yrke. Skrået hade dock initialt en annan benämning. I början hade man ju inga rör att använda sig av, utan det handlade mer om akvedukter och rännor. Redan i antikens Italien fanns det möjlighet för de välbeställda att få vatten lett in i husen på detta sätt.

En modern rörmokare, eller VVS-tekniker som de bör kallas, har helt andra anläggningar att ta hand om. De ska kunna hantera rör av olika material och dimensioner, liksom ventiler, shuntar och allsköns kringutrustning. Och anläggningarna kan variera från ett enkelt badrum till en hel simhall.

Rörmokaren kan behövas akut

För den vanlige medborgaren, i en stad som Göteborg till exempel, är rörmokaren och dennes expertis inget som man tänker på i vardagslag. Varken rören eller vattenförsörjningen syns. Allt är ordnat i det fördolda och fungerar som ett välsmort maskineri. Man behöver bara öppna kranen eller trycka på spolknappen, så kommer vattnet.

Men när man så hamnar i en situation då det helt plötsligt inte fungerar som det ska längre – det är då som man börjar tänka på rörmokare. Inget vatten alls, eller massvis med vatten på fel ställe, är något som behöver åtgärdas snabbt. Då är det tur att de flesta rörmokerier har jourassistans.

Mer om rörmokare hittar du här: rörmokaregöteborg.biz

18 Apr 2023

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.